Jeg hedder Sara og nyder at få lov til at skrive på denne blog i ny og næ. Jeg er stolt Mor til to overdrevet lækre unger på henholdsvis 3 og 7 år. Derudover er jeg er meget inspireret af det spirituelle, har engang læst til ergoterapeut og arbejder nu med online markedsføring. Jeg spiller i øvrigt også banko og så er jeg sindssygt god til platte vittigheder. Alt dette forener jeg derfor til meningsfulde indlæg på denne blog.

maj 27 2015
I køkkenet/Kage/Sødt

Chokoladecupcakes med lækker saltkaramel

Chokolade og saltkaramel blandet sammen i én lækker smags-symfoni. Det må være min voksen-følelse af at være barn og få gaver juleaften. De her cupcakes som er søde, svampede og med et strejf af salt er virkelig BOMBEN! – Og så er de jo bare en fryd for øjet samtidig! Så hvis du lige som jeg får et hverdagslykkeglimt af en smagskombination med chokolade og saltkaramel, så kan jeg virkelig anbefale, at prøve denne cupcake – den er både tiden og kalorierne værd.

FullSizeRender-3Til 15 cupcakes brugte jeg følgende ingredienser:

Chokolade/karamel cupcakes:
– 225 gram hvedemel
– 1 tsk. bagepulver
– 1 tsk vaniljesukker
– 225 gram sukker
– 50 gram kakao
– ½ tsk. salt
– 1,25 dl. mælk
– 100 gram smeltet smør
– 2,5 dl yoghurt
– 1 æg
– 2 ruller chokolade med karamel i midten (jeg bruger Center)IMG_2008

Saltet karamel frosting:
– 25 stk. flødekarameller
– 3-4 spsk. fløde
– 220 gram smør
– 1½ tsk. groft salt
– 500 gram flormelis

Pynt:
– 1 dl. hakkede saltede peanuts
– flydende karamelsauce

Jeg starter altid med at tænde ovnen, så den er klar og varm, til når dejen er bageklar. Disse cupcakes skal bages ved 180 grader. Derefter blandede jeg hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, sukker, kakao og salt i en skål. Derefter blandede jeg mælk, smeltet smør, yoghurt og æg i røremaskinen. Ved allerlaveste hastighed blandede jeg melet med de flydende ingredienser. Efter det var blevet en ensartet masse, hældte jeg det på en sprøjtepose og fyldte mine 15 cupcakes-forme. Derefter trykkede jeg 2 center-chokolader ned i hver Cupcake – jeg pressede dem ca. ned til midten. Derefter bagte jeg kagerne ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Derefter fik kagerne lov at køle helt af – de må emlig ikke være varme når frostingen kommer på.

FullSizeRender-1Til frostingen startede jeg med at smelte karamellerne sammen med fløden i en gryde på middel varme. Efter karamellen var smeltet hældte jeg salt i og lavede et par lynhurtige omrøringer. Ved siden af i min røremaskine rørte jeg smørret sammen med flormelissen, indtil den blev luftig. Derefter rørte jeg den smeltede karamel i på laveste hastighed. Dette kom på en sprøjtepose med stjernetylle.

Til sidst blev mine cupcakes pyntet med frosting, karamelsauce og til sidst hakkede saltede peanuts. Når de er færdige kan de i øvrigt sagtens stå i køleskabet i 2 dage, det bliver de ikke mindre svampede og lækre af – så de er stadig lige perfekte, hvis man har brug for at forberede sin kage dagen før et arrangement.

Du kan måske også lide

Leave a Comment