Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/www/sara-maria.dk/wp-content/plugins/antisp/antisp.php:1) in /home/www/sara-maria.dk/wp-content/themes/river/rslib/rslib.php on line 9

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/www/sara-maria.dk/wp-content/plugins/antisp/antisp.php:1) in /home/www/sara-maria.dk/wp-content/themes/river/rslib/rslib.php on line 9
Dadelkugler - lækker og kaloriefattig snack til den søde tand

Jeg hedder Sara og nyder at få lov til at skrive på denne blog i ny og næ. Jeg er stolt Mor til to overdrevet lækre unger på henholdsvis 3 og 7 år. Derudover er jeg er meget inspireret af det spirituelle, har engang læst til ergoterapeut og arbejder nu med online markedsføring. Jeg spiller i øvrigt også banko og så er jeg sindssygt god til platte vittigheder. Alt dette forener jeg derfor til meningsfulde indlæg på denne blog.

oktober 08 2017
I køkkenet/Snacks/Sundt

Dadelkugler med kakao og kokos

Har du ligeså vel som jeg en craving for søde sager, som ofte opstår akut? Så er kombinationen af søde dadler, bitter kakao og en let eftersmag af kaffe ren kærlighed til din søde tand. Denne vidunderlige smagskombination, kan blandt andet findes i denne opskrift på dadelkugler.

Tidligere havde jeg alt for nemt ved at hive en chokoladebar ud af skabet, når jeg havde brug for sukker. Men med alderen er jeg blevet mere bevidst om, at passe på mig selv og på min krop. Sidstnævnte fjerner dog ikke behovet for søde sager, og det er her at dadelkugler er blevet min nye bedste snack. Og med cirka 25 kalorier i hver dadelkugle, så fungerer det fint for mig, at der er plads til 4-5 stykker når vi lige skal hygge os lidt ekstra i hverdagen.

Skulle du sidde med samme sukkertrang aften efter aften, eller hver dag når du rammer ulvetimen med ungerne, så kan et forsøg med disse dadelkugler være guld værd. Overdrevet. De smager virkelig godt!

Opskrift på dadelkugler

For at komme i mål med dadelkuglerne, skal du bruge følgende ingredienser:

– 150 gram dadler
– 40 gram mandler
– 4 spiseskeer havregryn
– 1 spiseske økologisk rørsukker
– 4 spiseskeer kakaopulver
– 6 spiseskeer kold (gerne stærk) kaffe
– Kokos til at rulle dine dadelkugler i

Udover at det er ganske få ingredienser, som skal bruges til at tilberede dadelkuglerne, så er det også suuuper nemt at få tingene blandet sammen, så de er klar til at blive rullet og indtaget 🙂

  1. Smid mandlerne ned i blenderen og blend til mandelmel
  2. Imens mandlerne blender hælder du 2-3 dadler i af gangen – blend og hæld yderligere 2-3 dadler i. Fortsæt indtil alle dadlerne er blendet sammen med mandlerne
  3. Hæld massen op i en skål og rør resten af ingredienserne i. Smag eventuelt massen til med kakao og kaffe. Jeg elsker den stærke smag af kaffe og kakao, så jeg giver den altid lidt ekstra gas på disse fronter. Yummi!!!
  4. Rul dine dadelkugler og vend i kokos, krymmel, chokolade eller hvad du end foretrækker.
  5. Stil på køl i køleskabet, indtil de skal spises.

Af denne portion bliver der cirka “en-dyb-tallerken-fuld”.

God fornøjelse med at tilberede dine dadelkugler – og ikke mindst med at holde sukker cravingen under kontrol. Jeg synes selv det fungerer med denne skønne snack.

IMG_0096

Leave a Comment