Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/www/sara-maria.dk/index.php:4) in /home/www/sara-maria.dk/wp-content/themes/river/rslib/rslib.php on line 9

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/www/sara-maria.dk/index.php:4) in /home/www/sara-maria.dk/wp-content/themes/river/rslib/rslib.php on line 9
Flødekarameller - lav dine egne saltkarameller til jul

Jeg hedder Sara og nyder at få lov til at skrive på denne blog i ny og næ. Jeg er stolt Mor til to overdrevet lækre unger på henholdsvis 3 og 7 år. Derudover er jeg er meget inspireret af det spirituelle, har engang læst til ergoterapeut og arbejder nu med online markedsføring. Jeg spiller i øvrigt også banko og så er jeg sindssygt god til platte vittigheder. Alt dette forener jeg derfor til meningsfulde indlæg på denne blog.

november 27 2016
I køkkenet/Slik og konfekt/Sødt

Flødekarameller med lækker saltsmag

Efter en skøn bagedag med mødregruppen, fik jeg lige lyst til at dele disse fantastiske flødekarameller. De er super lækre og har den perfekte salt-smag, hvilket giver en skøn kontrast til den søde flødekaramel-smag. De er tilmed suuuuper nemme! Lav dem, før din slikpusher ;0)

Ingredienser:

– 1 liter piskefløde
– 240 gram glukoseirup
– 500 gram sukker
– 1 spsk. saltflager
– En god portion tålmodighed ;0)

Piskefløde, glukosesirup og sukker vejes af og hældes op i en gryde og varmes op på middel varme. Nu får du brug for din tålmodighed, fordi sukkermassen skal varmes op til 125-130 grader. Temperaturen afhænger af, hvor bløde/hårde dine flødekarameller skal være. Ved 125 grader får du en blød flødekaramel og ved 130 grader bliver karamellen hård. Jeg stopper ved de 125 grader.
Imens massen varmes op, er det en god ide at stå lige i nærheden af gryden, da massen vil koge meget op og ned. Rør lidt rund engang i mellem og hold øje med temperaturen med et sukkertermometer.

Imens du venter på at massen kommer op på den passende temperatur (for mig tog det 50 minutter), kan du evt. gøre et fad klar med bagepapir i, som du pensler meget let med olie.

Når du rammer den ønskede temperatur på karamel-massen, tages gryden af kogepladen og saltet hældes i. Giv herefter massen en grundig omrøring, så saltet bliver rør godt ud i massen.

Hæld nu karamel-massen over i fadet.

Tilføj igen lidt tålmodighed, da det nu vil tage 2-3 timer før massen er afkølet. Herefter skæres flødekaramellen ud i tern og pakkes ind i evt. mellemlægspapir.

Rigtig god fornøjelse og glædelig 1. søndag i advent.

Du kan måske også lide

  • Hej Tina,

   I den størrelse som jeg har skået karamellerne ud i – ca. 1 x 1 cm – har der nok været omkring 200 karameller 🙂

   Kh. Sara

  1. Tina 07:08pm 27 november - 2016 - Reply

   Hvor mange saltede flødekarameller får du ca ud af en potion ?

   • sara 06:46am 28 november - 2016 - Reply

    Hej Tina,

    I den størrelse som jeg har skået karamellerne ud i – ca. 1 x 1 cm – har der nok været omkring 200 karameller 🙂

    Kh. Sara

  Leave a Comment