Jeg hedder Sara og nyder at få lov til at skrive på denne blog i ny og næ. Jeg er stolt Mor til to overdrevet lækre unger på henholdsvis 2 og 5 år. Derudover er jeg er meget inspireret af det spirituelle, har engang læst til ergoterapeut og arbejder nu med søgemaskineoptimering. Jeg spiller i øvrigt også banko og så er jeg sindssygt god til platte vittigheder. Denne blandede landhandel af interesser og mærkelige påfund, prøver jeg derfor at forene til meningsfulde indlæg på denne blog.

februar 06 2016
I køkkenet/Kage/Lækkerier/Sødt

Hjemmelavet mælkesnitte kage

Hvis der sidder andre med et særligt hjertet rettet mod mælkesnitter, så kan jeg anbefale at man forsøger at kaste sig ud i denne hjemmelavet mælkesnitte bombe. Den smager super lækkert, især hvis den lige får lov til at stå natten over i fryseren eller køleskabet. Smagen og udseendet giver i den grad associationer til den sukker-snack, som ligger på køl ved siden af mælken.

Du skal bruge følgende ingredienser til at lave en hjemmelavet mælkesnitte kage

Til kagebundene

  • 5 æg
  • 80 gram mel
  • 80 gram maizena
  • 150 gram sukker
  • 40 gram cacao
  • 1 tsk. vaniljesukker

Til cremen

  • 150 gram flødeskum
  • 250 gram mascarpone
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 90 gram flormelis

Sirup til at pensle kagen med

  • 200 ml. vand
  • 50 gram sukker
  • 3 dråber vaniljeekstrakt

 

Sådan gør du

  1. Start med at lave siruppen ved at varme vand, vaniljeekstrakt og sukker op, indtil det smelter – stilles efterfølgende på køl
  2. Del æggehviderne fra æggeblommerne, og hæld hviderne op i en skål sammen med sukkeret – pisk det luftigt
  3. I en skål ved siden af piskes æggeblommerne godt sammen
  4. Hæld æggeblommerne op i massen med hvider og sukker – og rør godt rundt
  5. Sigt maizena, mel og cacao ned i æggemassen, og rør forsigtigt rundt indtil du får en ensartet masse
  6. Hæld dejen i en form på 20 x 28 cm og bag i ovnen på 175 grader i 25 minutter

Når kagen er færdig skal den køle helt af. Derefter skæres den over på midten – vandret, så du har to fine lagkagebunde. Tag den lagkagebund, som skal nederst og pensl den med den sirup, som du lavede til at starte med.

Cremen laves på følgende måde:

  1. Mascarpone, flormelis og vaniljesukker piskes i 1 minut.
  2. Hæld flødeskummet i og bland indtil du får en fast, men stadig luftig masse

Hæld cremen over den nederste kagebund og smør det godt ud til et jævnt lag. Læg derefter den anden kagebund ovenpå. Den øverste kagebund skal nu pensles med sirup. Herefter stilles kagen koldt i mindst 5 timer.

Hvis man ønsker det, kan man lave en ganache af 200 gram mørk chokolade, 300 gram nutella og 50 ml. olie, som kan hældes over kagen, efter den har stået i fryseren i 5 timer.

Hjemmelavet mælkesnitte kage

  • Super lækker kage 😀
    Lavede den til min fødselsdag i går til min forksningsgruppe og de var vilde med den 🙂
    Jeg ville høre om den kunne fryses eller hvor langt tid kan den holde sig på køl?

    • Hej Sofie,

      Tillykke med fødselsdagen igår!

      Hvor er det dejligt at høre I alle var vilde med kagen 🙂 Den kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskab. Jeg har ikke prøvet at fryse den ned (den bliver spist for hurtigt 😉 ). Hvis du prøver det, må du endelig melde tilbage hvordan kagen var bagefter.

      KH.
      Sara

  • Hej.
    Hvordan gjorde du da du skulle bygge kagen op? Altså da du skulle lægge bundene sammen med cremen. Lagde du bunden tilbage i formen og derefter cremen på, og så den sidste bund øverst?

    • Hej Martin, lige præcis som du skriver. Jeg lagde først den ene bund på serveringsfadet, derefter cremen og til sidst den anden bund øverst 🙂 det kan godt være lidt svært at arbejde med så tynde bunde 🙂

    • Hej Ida,

      Jeg vil anbefale at du bager den i almindelig ovn på 175 grader. Det er i hvert fald på den måde jeg har bedst succes ved at få en pæn og ensartet overflade på kagen.

      Rigtig god fornøjelse 🙂

      Kh. Sara

  • Jeg har en datter med laktoseintolerens, og hun elskede ellers mælkesnitter, kan jeg lave den med laktosefri friskost?

    • Hej Marianne,

      Du kan sagtens lave den på laktosefri friskost 🙂 vi er også intolerante overfor komælk herhjemme, så det kunne jeg også selv finde på at lave mælkesnittekagen med.

      Håber I vil synes om den 🙂

      Kh. Sara

  • Hejsa, kan den ikke bage i en stor bradepande, så jeg ikke skal dele den på midten, eller er det så helt tosset?
    Jeg er virkelig dårlig til at dele bunde, så bager dem helst frit 🙂

  • Hvor mange mennesker er der cirka til? Overvejer at bage den til min klasse, så vil gerne vide om jeg skal lave dobbeltportion eller ej 🙂

    • Hej 🙂 det er jo en list tung kage – så jeg vil mene den er til18-20 personer.

      Held og lykke med den.

      Kh. Sara

  • Det ser lækkert ud og den skal jeg da prøve en dag til mine børnebørn ja og vi andre også 🙂

    • Hej Pia,

      Mælkesnitte kagen kan virkelig også anbefales 🙂 og er i den grad et rigtigt børnehit.

      God fornøjelse med den 🙂

      Kh. Sara

    • Hej Jytte,

      Tusind tak for at gøre mig opmærksom på det – det sætter jeg virkelig stor pris på. Tak.

      Kh. Sara

    1. Jytte 05:47pm 05 juni - 2017 - Reply

      Hej Sara,
      Jeg ville bare lige gøre dig opmærksom på at der er nogen der har stjplet din opskrift! Du kan se den på via dette link:
      http://www.tjekher.dk/hjemmelavede-maelkesnitter-mums/

      • sara 10:51pm 05 juni - 2017 - Reply

        Hej Jytte,

        Tusind tak for at gøre mig opmærksom på det – det sætter jeg virkelig stor pris på. Tak.

        Kh. Sara

    2. Lise-lotte 11:57pm 22 april - 2017 - Reply

      Øv det var ikke lige hvad mig og min datter havde regnet med. det var nemt at lave kagen. Men smagte ikke i nærheden af en mælkesnitte. Mega øv vi elsker dem ellers. Men vores nabo elskede den

    3. Lisbeth 11:07pm 15 april - 2017 - Reply

      Vil helt sikkert prøve denne kage.
      Men! 150 g flødeskum? Er det 1 1/2 dl fløde pisket til skum eller skal jeg piske flødeskum og derefter veje det?
      Og et spørgsmål mere. Syntes rigtige mælkesnitter har et twist af citronsmag. Hvilken ingrediens snyder mig til den smag?

    4. Dorthe Nymark 11:00am 11 marts - 2017 - Reply

      Hvordan laver du gamacher ? Varmet det hele til chokoladen er smeltet

    5. Nanna 11:45am 07 marts - 2017 - Reply

      hej

      kan man lave den dagen før og sætte den på køl.
      jeg forstod ikke helt det med de 5 timer, skal den i fryseren eller i køleskabet i 5 timer.
      med hvad skærede du den midt over ?

    6. Maria 09:16pm 06 marts - 2017 - Reply

      150 gram flødeskum. Hvor mange dl upisket fløde er det????

      Det der sirup man laver bliver det lidt tykt.
      Synes det virker meget med 200 ml vand til at pensle med. Eller bruger man ikke det hele???

    7. Anne Grethe VISTISEN Norquist 08:11pm 04 februar - 2017 - Reply

      Ups havde ikke set at det stod længere nede

      • sara 10:30pm 04 februar - 2017 - Reply

        Helt i orden 🙂 Håber at kagen er blevet god.

        Kh. Sara

    8. Anne Grethe VISTISEN Norquist 08:00pm 04 februar - 2017 - Reply

      Kan den fryses ned?

    9. Pia Christiansen 05:16am 02 februar - 2017 - Reply

      Det ser lækkert ud og den skal jeg da prøve en dag til mine børnebørn ja og vi andre også 🙂

      • sara 08:34am 02 februar - 2017 - Reply

        Hej Pia,

        Mælkesnitte kagen kan virkelig også anbefales 🙂 og er i den grad et rigtigt børnehit.

        God fornøjelse med den 🙂

        Kh. Sara

    10. Simone 05:32pm 30 januar - 2017 - Reply

      Hvor stor er den:) ville være rart at kende størrelse på den 🙂

      • sara 09:30pm 30 januar - 2017 - Reply

        Hej Simone, den er som ca 20 x 28 cm.

        Kh. Sara

    11. Nathasja 11:25am 30 januar - 2017 - Reply

      Hvor mange mennesker er der cirka til? Overvejer at bage den til min klasse, så vil gerne vide om jeg skal lave dobbeltportion eller ej 🙂

      • sara 09:28pm 30 januar - 2017 - Reply

        Hej 🙂 det er jo en list tung kage – så jeg vil mene den er til18-20 personer.

        Held og lykke med den.

        Kh. Sara

    12. Mie 09:02pm 28 januar - 2017 - Reply

      Hejsa, kan den ikke bage i en stor bradepande, så jeg ikke skal dele den på midten, eller er det så helt tosset?
      Jeg er virkelig dårlig til at dele bunde, så bager dem helst frit 🙂

      • sara 03:19pm 29 januar - 2017 - Reply

        Hej Mie, jo det kan du sagtens 🙂 undgå da helst at bare på varmluft. Held og lykke med det 🙂

    13. Yasemin 01:29pm 18 januar - 2017 - Reply

      Hej
      Når der ståe maizena er det så majsstivelse det skal forstås som?

      • sara 03:17pm 29 januar - 2017 - Reply

        Det er helt korrekt 🙂 held og lykke med det.

    14. Marianne Ludvigsen 10:59pm 09 december - 2016 - Reply

      Jeg har en datter med laktoseintolerens, og hun elskede ellers mælkesnitter, kan jeg lave den med laktosefri friskost?

      • sara 04:59pm 15 december - 2016 - Reply

        Hej Marianne,

        Du kan sagtens lave den på laktosefri friskost 🙂 vi er også intolerante overfor komælk herhjemme, så det kunne jeg også selv finde på at lave mælkesnittekagen med.

        Håber I vil synes om den 🙂

        Kh. Sara

    15. Nikoline 04:19pm 19 november - 2016 - Reply

      Jeg er i gang, og skal til at samle den😄👍🏻
      Glæder mig til at mig og min storebror skal nyde den😉

      • sara 02:38pm 20 november - 2016 - Reply

        Hej Nikoline,
        Hvor lyder det dejligt – håber at den blev god og at du og din bror kunne lide den 🙂
        Kh. Sara

    16. Ida 04:34pm 03 oktober - 2016 - Reply

      Hej Sara,

      Er de 175 grader ved varmluft?

      Mvh. Ida

      • sara 07:50pm 03 oktober - 2016 - Reply

        Hej Ida,

        Jeg vil anbefale at du bager den i almindelig ovn på 175 grader. Det er i hvert fald på den måde jeg har bedst succes ved at få en pæn og ensartet overflade på kagen.

        Rigtig god fornøjelse 🙂

        Kh. Sara

    17. Marlene 05:25pm 19 august - 2016 - Reply

      Her virkede kagen slet slet ikke. Selve kagen blev knas tør faktisk helt marengs agtig så den skulle slet ikke have 25 min ved 175. Og cremen skilte, ostecremen kunne ikke holde til at blive pisket i 1 min så den blev helt grynet :/

    18. Martin Pedersen 07:04pm 22 maj - 2016 - Reply

      Hej.
      Hvordan gjorde du da du skulle bygge kagen op? Altså da du skulle lægge bundene sammen med cremen. Lagde du bunden tilbage i formen og derefter cremen på, og så den sidste bund øverst?

      • sara 02:59pm 23 maj - 2016 - Reply

        Hej Martin, lige præcis som du skriver. Jeg lagde først den ene bund på serveringsfadet, derefter cremen og til sidst den anden bund øverst 🙂 det kan godt være lidt svært at arbejde med så tynde bunde 🙂

    19. Sofie Mønsted 07:23am 26 april - 2016 - Reply

      Super lækker kage 😀
      Lavede den til min fødselsdag i går til min forksningsgruppe og de var vilde med den 🙂
      Jeg ville høre om den kunne fryses eller hvor langt tid kan den holde sig på køl?

      • sara 09:02pm 26 april - 2016 - Reply

        Hej Sofie,

        Tillykke med fødselsdagen igår!

        Hvor er det dejligt at høre I alle var vilde med kagen 🙂 Den kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskab. Jeg har ikke prøvet at fryse den ned (den bliver spist for hurtigt 😉 ). Hvis du prøver det, må du endelig melde tilbage hvordan kagen var bagefter.

        KH.
        Sara

    Leave a Comment