Hjemmelavet mælkesnitte kage

Hvis der sidder andre med et særligt hjertet rettet mod mælkesnitter, så kan jeg anbefale at man forsøger at kaste sig ud i denne hjemmelavet mælkesnitte bombe. Den smager super lækkert, især hvis den lige får lov til at stå natten over i fryseren eller køleskabet. Smagen og udseendet giver i den grad associationer til den sukker-snack, som ligger på køl ved siden af mælken.

Du skal bruge følgende ingredienser til at lave en hjemmelavet mælkesnitte kage

Til kagebundene

  • 5 æg
  • 80 gram mel
  • 80 gram maizena
  • 150 gram sukker
  • 40 gram cacao
  • 1 tsk. vaniljesukker

Til cremen

  • 150 gram flødeskum
  • 250 gram mascarpone
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 90 gram flormelis

Sirup til at pensle kagen med

  • 200 ml. vand
  • 50 gram sukker
  • 3 dråber vaniljeekstrakt

 

Sådan gør du

  1. Start med at lave siruppen ved at varme vand, vaniljeekstrakt og sukker op, indtil det smelter – stilles efterfølgende på køl
  2. Del æggehviderne fra æggeblommerne, og hæld hviderne op i en skål sammen med sukkeret – pisk det luftigt
  3. I en skål ved siden af piskes æggeblommerne godt sammen
  4. Hæld æggeblommerne op i massen med hvider og sukker – og rør godt rundt
  5. Sigt maizena, mel og cacao ned i æggemassen, og rør forsigtigt rundt indtil du får en ensartet masse
  6. Hæld dejen i en form på 20 x 28 cm og bag i ovnen på 175 grader i 25 minutter

Når kagen er færdig skal den køle helt af. Derefter skæres den over på midten – vandret, så du har to fine lagkagebunde. Tag den lagkagebund, som skal nederst og pensl den med den sirup, som du lavede til at starte med.

Cremen laves på følgende måde:

  1. Mascarpone, flormelis og vaniljesukker piskes i 1 minut.
  2. Hæld flødeskummet i og bland indtil du får en fast, men stadig luftig masse

Hæld cremen over den nederste kagebund og smør det godt ud til et jævnt lag. Læg derefter den anden kagebund ovenpå. Den øverste kagebund skal nu pensles med sirup. Herefter stilles kagen koldt i mindst 5 timer.

Hvis man ønsker det, kan man lave en ganache af 200 gram mørk chokolade, 300 gram nutella og 50 ml. olie, som kan hældes over kagen, efter den har stået i fryseren i 5 timer.

Hjemmelavet mælkesnitte kage

3.8/5 - (40 votes)

Comments are closed.