Påskedessert – Skøn og sprød dessert til påske

Udover påskefrokost, gækkebreve og påskeferie, så er påsken også lig med bagning og påsketimer i køkkenet. Måske en lækkert påskedessert til den skønne højtid. I år skulle mit bageprojekt være påske-fuglereder med masser af lækker vaniljecreme og bær – en oplagt dessert til påske. Meget lækker og let, som er frisk og sød – og en dejlig start på foråret.

Derudover er det super-nemt, og der skal ikke bruges så mange ingredienser til denne påskedessert.

Lækker påskedessert - Skøn dessert til påske
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskriftstype: Dessert
Portioner: 15
Ingredienser
  • Marengs:
  • 8 æggehvider
  • 400 gram sukker
  • kornene fra 1 stang vanilje
  • Vaniljecreme:
  • 4 dl. piskefløde
  • 2,5 dl. creme fraiche 38%
  • 3 spsk. flormelis
  • kornene fra 1 stang vanilje
  • Pynt:
  • Jordbær, hindbær, blåbær, chokoladeknapper, påskeæg (eller noget helt andet…)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen (varmluft) på 90 grader.
  2. Marengs’ene laves ved at blande æggehvider, sukker og vanilje sammen i en gryde.
  3. Varm det forsigtigt op under et vandbad indtil alle sukkerkornene er smeltet.
  4. Held det over i en røremaskine eller en skål.
  5. Pisk massen indtil den er helt kold og stiv.
  6. Hæld det over i en sprøjtepose med sprøjtetylle og sprøjt marengsen ud i små “reder” på en bageplade belagt med bagepapir. Jeg bruger 2 bageplader til alle rederne.
  7. Bag dem tørre og sprøde i ovnen i ca. 1,5 time.
  8. Når rederne er færdige laves vaniljecremen.
  9. Piskefløden piskes til skum og derefter blandes forsigtigt resten af ingredienserne i.
  10. Hæld det over i en sprøjtepose og fyld op i rederne i den mængde, du synes er passende.
  11. Pynt med bær eller små påskeæg og server desserterne med det samme.

Rigtig god påske!

Påskedessert

Rate this post

Comments are closed.