Udover påskefrokost, gækkebreve og påskeferie, så er påsken også lig med bagning og påsketimer i køkkenet. Måske en lækkert påskedessert til den skønne højtid. I år skulle mit bageprojekt være påske-fuglereder med masser af lækker vaniljecreme og bær – en oplagt dessert til påske. Meget lækker og let, som er frisk og sød – og en dejlig start på foråret.
Derudover er det super-nemt, og der skal ikke bruges så mange ingredienser til denne påskedessert.
- Marengs:
- 8 æggehvider
- 400 gram sukker
- kornene fra 1 stang vanilje
- Vaniljecreme:
- 4 dl. piskefløde
- 2,5 dl. creme fraiche 38%
- 3 spsk. flormelis
- kornene fra 1 stang vanilje
- Pynt:
- Jordbær, hindbær, blåbær, chokoladeknapper, påskeæg (eller noget helt andet…)
- Tænd ovnen (varmluft) på 90 grader.
- Marengs’ene laves ved at blande æggehvider, sukker og vanilje sammen i en gryde.
- Varm det forsigtigt op under et vandbad indtil alle sukkerkornene er smeltet.
- Held det over i en røremaskine eller en skål.
- Pisk massen indtil den er helt kold og stiv.
- Hæld det over i en sprøjtepose med sprøjtetylle og sprøjt marengsen ud i små “reder” på en bageplade belagt med bagepapir. Jeg bruger 2 bageplader til alle rederne.
- Bag dem tørre og sprøde i ovnen i ca. 1,5 time.
- Når rederne er færdige laves vaniljecremen.
- Piskefløden piskes til skum og derefter blandes forsigtigt resten af ingredienserne i.
- Hæld det over i en sprøjtepose og fyld op i rederne i den mængde, du synes er passende.
- Pynt med bær eller små påskeæg og server desserterne med det samme.
Rigtig god påske!