Jeg hedder Sara og nyder at få lov til at skrive på denne blog i ny og næ. Jeg er stolt Mor til to overdrevet lækre unger på henholdsvis 3 og 7 år. Derudover er jeg er meget inspireret af det spirituelle, har engang læst til ergoterapeut og arbejder nu med online markedsføring. Jeg spiller i øvrigt også banko og så er jeg sindssygt god til platte vittigheder. Alt dette forener jeg derfor til meningsfulde indlæg på denne blog.

juli 10 2015
I køkkenet/Måltider/Sundt

Lækre LCHF grøntsagsbrød

Low Carb High Fat, som i daglig udtale kaldes LCHF er super populært i øjeblikket. Det gælder i korte træk om at holde kulhydraterne nede og skrue en anelse op for fedtet. Når vi undgår sukker og stivelsesfri mad, så sker der det, at vi stabiliserer vores blodsukker og produktionen af det fedtlagrende hormon ‘insulin’ falder. Dermed øges fedtforbrændingen. Mange videnskabelige studier viser i øvrigt, at LCHF har den bedste effekt når vi skal kontrollere vægten og blodsukkeret. I slankeverdenen er det derfor the shiiiiit.

Jeg kender mange som har haft glæde af at følge LCHF principperne, ikke bare i forbindelse med vægttab – men også for at øge fertiliteten. Jeg lever ikke selv efter LCHF, men jeg prøver at skære ned på kulhydraterne i hverdagen og derfor lavede jeg disse super lækre LCHF grøntsagsbrød.
IMG_0004
Til 12 brød brugte jeg følgende ingredienser:

– 1 stk. lille broccoli
– 5 gulerødder
– 3 æg
– 120 gram revet ost
– 2,5 spsk sesamfrø
– 2 spsk loppefrøskaller eller HUSK
– 1 tsk salt
– peber

Jeg startede med at tænde ovnen på 200 grader. Derefter skyllede jeg broccoli og gulerødder og rev begge dele på et råkost-jern. Hældte grøntsagerne i en skål og tilsatte de øvrige ingredienser. Så rørte jeg det hele godt rundt. Til sidst formede jeg 12 lige store brød på en bageplade beklædt med bagepapir og bagte brødene i ovnen i ca. 20-25 minutter. Mega lækre både med en hjemmerørt tunsalat ovenpå, eller de kan bruges som sandwich/burger bolle.

Hvis man tæller kalorier, så er der ca. 50 kcal i hvert stykke brød.

Du kan måske også lide

  • De smager bare så fantastiske! MUMS!!
    Hvordan og hvor opbevare du dem, har lige bagt dem men skal først bruge dem i morgen 😊😊!

  • Hej Line, hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din feedback 🙂

    Jeg opbevarer dem var en en lufttæt beholder eller pose inde i køleskabet, så er de stadig lækre i morgen 🙂

    1. Camilla 05:46am 11 januar - 2017 - Reply

      Kan de fryses?

      • sara 07:46am 12 januar - 2017 - Reply

        Hej Camilla,

        Det kan de sagtens 🙂

    2. sara 09:01pm 04 august - 2016 - Reply

      Hej Line, hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din feedback 🙂

      Jeg opbevarer dem var en en lufttæt beholder eller pose inde i køleskabet, så er de stadig lækre i morgen 🙂

    3. Line 02:21pm 04 august - 2016 - Reply

      De smager bare så fantastiske! MUMS!!
      Hvordan og hvor opbevare du dem, har lige bagt dem men skal først bruge dem i morgen 😊😊!

    Leave a Comment