Jeg hedder Sara og nyder at få lov til at skrive på denne blog i ny og næ. Jeg er stolt Mor til to overdrevet lækre unger på henholdsvis 3 og 7 år. Derudover er jeg er meget inspireret af det spirituelle, har engang læst til ergoterapeut og arbejder nu med online markedsføring. Jeg spiller i øvrigt også banko og så er jeg sindssygt god til platte vittigheder. Alt dette forener jeg derfor til meningsfulde indlæg på denne blog.

maj 02 2015
I køkkenet/Kage/Sødt

Sommer-muffins med rabarber og hvid chokolade

I min verden er det altså ved at være sommer…. Den er i hvert fald på vej. Jeg bilder mig selv ind, at når man kan købe rabarber i supermarkederne, så er det sommertid. Min kæreste havde været så sød at købe nogle rabarber med hjem, og uden og blinke havde jeg naturligvis en forventning om, at disse var købt til mig. Det var de nu ikke – men det endte de med at blive 😉

Jeg indkaldte derfor min aller bedste kage-kompagnon (Noah) til et bagemøde og vi begyndte herefter at søge i alle køkkenskuffer og skabe efter hvad vi havde af ingredienser, for at finde ud af hvilke muligheder vi ville have med disse rabarber… Hmm… kokos, mel, sukker og uuuhm hvid chokolade!!! Mums og det var den gode… Okay, ingen tvivl om, at vi skulle lave rabarber-muffins med hvid chokolade.

Til 12 muffins brugte vi følgende ingredienser:IMG_1937

– 1 æg
– 1½ dl. sukker
– Vaniljekorn fra 1 stang vanilje
– 50 gram smeltet smør
– 1 dl. surmælksprodukt (jeg havde noget skyr med rabarber i køleren, så det brugte jeg)
– 1 spsk. appelsinsaft
– 2 dl. hvedemel
– 1 tsk. bagepulver
– 1¼ dl. kokosmel
– 5 stænger rabarber
– 100 gram grofthakket hvid chokolade

– Lidt flormelis til at drysse hen over de færdigbagte muffins

Vi startede med måle alle ingredienser af i skåle i bedste Mette Blomsterberg-stil (det er vi i øvrigt sindssygt gode til, og så lærer vi også lidt om tal – når vi kigger på vægten…win-win). Så skyllede og skar vi rabarber-stængerne ud i stykker af ca. 1 cm. – Noah fik ansvaret for 3 stænger og jeg tog de sidste 2. Bum, det er samarbejde! Rabarberstykkerne kom op i en skål og herefter dryssede vi 2 spiseskeer af sukkeret over. Så fik det lov at trække lidt.
Når Noah og jeg er i køkkenet sammen i forbindelse med kage-bagning, så har vi vores faste rutiner og vores faste “opgaver”. Noah står for alt med røremaskinen og hælder ingredienser i og jeg er mere koordinatoren, der har styr på hvad der skal i og hvornår. Vi har derfor faste pladser, som hermed blev indtaget. Æg, sukker og vaniljen blev rørt sammen i røremaskinen indtil det var helt hvidt og skummende. Så tilsatte vi smør, skyr og appelsinsaften. Og rørte mere rundt. Melet og bagepulveret blev blandet sammen og tilsat i dejen. Igen rørte vi rundt… Her mente Noah så at dejen lignede lidt hundel… – så vi skyndte os atIMG_1935 komme vores lækre rabarber i og den hakkede hvide chokolade. Det hjalp da heldigvis på fantasien af hvad dejen ligner…. Nu lignede det heldigvis en kagedej. Så langt så godt! Så gjorde vi 12 muffinsforme klar i 12 alu-forme og hældte dejen op i de 12. Kagerne blev bagt i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 minutter til de var gyldne. Efter de var kølet lidt af, dryssede vi med flormelis.

Så blev sommeren budt velkommen med lækre rabarber-muffins. Det kan anbefales at toppe den med en lækker choko-marcipan flødeis. Jeg kom også lidt karamelsauce på – men det gør jeg på næsten alt… Så det er altså ikke obligatorisk 🙂 Velbekommen 🙂

Du kan måske også lide

Leave a Comment