Giftkage - få opskriften her
Forfatter: 
Opskriftstype: Kage
Forberedelse: 
Tilberedning: 
Samlet: 
Portioner: 12
 
Ingredienser til en kage i en 30x40 cm bradepande
Ingredienser
KAGEN
  • 250 gram stuetempereret smør
  • 320 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 190 gram marcipan
  • 5 æg
  • 320 gram hvedemel
  • 1,5 spsk. bagepulver
  • 2,5 dl. yoghurt naturel
  • Grøn pastafarve (eller den farve du ønsker din giftkage skal have)
GLASUR
  • 250 g. flormelis
  • 3 spsk. kakao
  • ca. 4 spsk. vand
Fremgangsmåde
KAGEN
  1. Rør smør, sukker og vaniljekornene godt sammen (vi snakker fuld skrald på røremaskinen/håndmixeren i 4-5 minutter)
  2. Riv marcipanen groft og tilsæt i sukker/smør massen
  3. Rør et æg af gangen i dejen og rør grundigt imellem hvert tilsat æg
  4. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål og rør det i dejen ved lav hastighed sammen med yoghurten
  5. Rør pastafarven i dejen - tilsæt med en tandstik lidt af gangen indtil du opnår den ønskede farve (husk, en ny tandstik hver gang)
  6. Kom dejen i din bradepande
  7. Kagen bages ved 180 grader (ikke varmluft) i cirka 30-35 minutter
GLASUR
  1. Lad din giftkage køle af
  2. Rør ingredienserne sammen til glasuren og fordel over hele kagen
Recipe by Sara-Maria at https://www.sara-maria.dk/i-koekkenet/giftkage-vores-nye-og-groenne-favorit/