Dadalkugler til den lette sult

Dadelkugler med kakao og kokos

Har du ligeså vel som jeg en craving for søde sager, som ofte opstår akut? Så er kombinationen af søde dadler, bitter kakao og en let eftersmag af kaffe ren kærlighed til din søde tand. Denne vidunderlige smagskombination, kan blandt andet findes i denne opskrift på dadelkugler.

Tidligere havde jeg alt for nemt ved at hive en chokoladebar ud af skabet, når jeg havde brug for sukker. Men med alderen er jeg blevet mere bevidst om, at passe på mig selv og på min krop. Sidstnævnte fjerner dog ikke behovet for søde sager, og det er her at dadelkugler er blevet min nye bedste snack. Og med cirka 25 kalorier i hver dadelkugle, så fungerer det fint for mig, at der er plads til 4-5 stykker når vi lige skal hygge os lidt ekstra i hverdagen.

Skulle du sidde med samme sukkertrang aften efter aften, eller hver dag når du rammer ulvetimen med ungerne, så kan et forsøg med disse dadelkugler være guld værd. Overdrevet. De smager virkelig godt!

Dadelkugler med kakao og kokos
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskriftstype: Snack
Portioner: 30
Ingredienser
 • 150 gram dadler
 • 40 gram mandler
 • 4 spiseskeer havregryn
 • 1 spiseske økologisk rørsukker
 • 4 spiseskeer kakaopulver
 • 6 spiseskeer kold (gerne stærk) kaffe
 • Kokos til at rulle dine dadelkugler i
Fremgangsmåde
 1. Smid mandlerne ned i blenderen og blend til mandelmel
 2. Imens mandlerne blender hælder du 2-3 dadler i af gangen – blend og hæld yderligere 2-3 dadler i. Fortsæt indtil alle dadlerne er blendet sammen med mandlerne
 3. Hæld massen op i en skål og rør resten af ingredienserne i.
 4. Smag eventuelt massen til med kakao og kaffe. Jeg elsker den stærke smag af kaffe og kakao, så jeg giver den altid lidt ekstra gas på disse fronter. Yummi!!!
 5. Rul dine dadelkugler og vend i kokos, krymmel, chokolade eller hvad du end foretrækker.
 6. Stil på køl i køleskabet, indtil de skal spises.

Af denne portion bliver der cirka “en-dyb-tallerken-fuld”.

God fornøjelse med at tilberede dine dadelkugler – og ikke mindst med at holde sukker cravingen under kontrol. Jeg synes selv det fungerer med denne skønne snack.

 

4/5 - (2 votes)

Comments are closed.