De nemmeste kransekager

Jeg har netop lavet de lækreste kransekager – og så er de tilmed super nemme at lave. Hvis der sidder nogle andre, som skal stå for denne lækre snack til champagnen i aften, så kan jeg virkelig anbefale, at man kaster sig ud i projektet 🙂

Jeg brugte følgende ingredienser:

Til kagerne:
– 500 gram ren rå marcipan
– 150 gram flormelis
– 1,5 æggehvide

Til pynten:

– 100 gram flormelis
– 1 æggehvide
– Evt. mørk chokolade til bunden

Kagerne: Jeg startede med at piske flormelis og æggehviderne sammen til en tyk glasur. Derefter æltede jeg marcipanen og tilsatte den tykke glasur lidt efter lidt imens jeg stadig æltede… Trykkede dejen flad og lagde den i en plastikpose – og ind i fryseren i 30 minutter. Derefter rullede jeg dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, som var drysset med flormelis. Brugte min udstikker-form til “trykke” kagerne ud og lagde dem op på en bageplade.

Så blev de bagt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.

Pynten: Efter de var kølet helt af, smeltede jeg lidt chokolade og dyppede bunden af kagerne i chokoladen. Derefter rørte jeg glasuren af flormelis og æggehvide på røremaskinen og pyntede min kransekager. De er prøvesmagt – og de smager fuldstændig fantastisk.

Tænker at de kun bliver bedre sammen med gode venner og noget champagne i aften.

Rate this post

Comments are closed.