Efter en skøn bagedag med mødregruppen, fik jeg lige lyst til at dele disse fantastiske flødekarameller. Disse saltkarameller er super lækre og har den perfekte salt-smag, hvilket giver en skøn kontrast til den søde flødekaramel-smag. De er tilmed suuuuper nemme! Lav disse saltkarameller, før din slikpusher ;0)
- 1 liter piskefløde
- 240 gram glukoseirup
- 500 gram sukker
- 1 spsk. saltflager
- En god portion tålmodighed ;0)
- Piskefløde, glukosesirup og sukker vejes af og hældes op i en gryde og varmes op på middel varme.
- Sukkermassen skal varmes op til 125-130 grader. Temperaturen afhænger af, hvor bløde/hårde dine flødekarameller skal være. Ved 125 grader får du en blød flødekaramel og ved 130 grader bliver karamellen hård. Jeg stopper ved de 125 grader.
- Imens massen varmes op, er det en god ide at stå lige i nærheden af gryden, da massen vil koge meget op og ned.
- Rør lidt rund engang i mellem og hold øje med temperaturen med et sukkertermometer.
- Imens du venter på at massen kommer op på den passende temperatur (for mig tog det 50 minutter), kan du evt. gøre et fad klar med bagepapir i, som du pensler meget let med olie.
- Når du rammer den ønskede temperatur på karamel-massen, tages gryden af kogepladen og saltet hældes i. Giv herefter massen en grundig omrøring, så saltet bliver rør godt ud i massen.
- Hæld nu karamel-massen over i fadet.
- Tilføj igen lidt tålmodighed, da det nu vil tage 2-3 timer før massen er afkølet. Herefter skæres flødekaramellen ud i tern og pakkes ind i evt. mellemlægspapir.
Rigtig god fornøjelse og glædelig 1. søndag i advent.