Fødselsdagslagkage

Min lille Linus har nu rundet sit aller første år. Et år der nærmest føles som verdens hurtigste år – men også et af de allerbedste år… Til denne anledning skulle der selvfølgelig laves en lagkage. Denne gang har jeg været lidt presset i tid, fordi jeg er startet på arbejde efter barsel og jeg derfor har været monster-træt – og det overskud jeg har haft, ville jeg selvfølgelig hellere bruge på min dejlige familie. Derfor købte jeg færdige kakao-lagkagebunde – hvilket stadig gav et super lækkert resultat. Jeg kan i det hele taget godt lide, at det er nemt – derfor har jeg også lavet verdens nemmeste og stadig super lækker DSC_5072_2hindbærmousse.

Ingredienser til lagkagen:

– 4 kakao-lagkagebunde (færdigkøbt eller hjemmelavet)

Hindbærmousse:
– 3 dl. hindbærmarmelade (jeg bruger én uden kerner)
– 3¾ dl. piskefløde
– 6 blade husblas


Chokolademousse:
– ¾ liter piskefløde
– 400 gram mælkechokolade

Aftenen inden fødselsdagen lavede jeg begge mousser. Jeg startede med hindbærmoussen. Først udblødes de 6 blade husblas i noget koldt vand. I mellemtiden piskede jeg fløden til skum og tændte op for et vandbad på komfuret. Efter de 10 minutter krammede jeg vandet IMG_1823af husblas’en og varmede det op over vandbad, sammen med 2 spsk. af marmeladen. Efter det var smeltet helt sammen, vendte jeg det i flødeskummet. Hældte det over på en sprøjtepose og ind i køleskabet. Det skal helst trække i 5 timer – gerne natten over, for at blive fast.
Chokolademoussen er ligeså nem. Chokoladen hakkede jeg og hældte over i en skål. Fløde kom op i en gryde og blev varmet op til kogepunktet. Derefter hældte jeg fløden over chokoladen og rørte rundt indtil al chokoladen var smeltet. Satte husholdningsfilm over – altså det skal ligges langs med chokoladesaucen, så der ikke kommer luft imellem chokoladen og husholdningsfilmen. Ind i køleskabet i 5 timer – men gerne natten over.

Om morgenen startede jeg med at piske chokoladesaucen til skum og hældte det op i en sprøjtepose. Derefter tog jeg mine lagkagebunde og skar dem ud i en passende størrelse. Satte en bagering op på lagkagefadet og lagde den første bund på. Derefter satte jeg en DSC_5058plaststrimmel op på indersiden af bageringen. Så hældte jeg først chokolademousse op – ca. 1½ cm, derefter en kagebund, et lag med hindbærmousse, endnu en kagebund, det sidste lag med hindbærmousse og til sidste den allersidste kagebund. Så kom kagen på køl igen – denne gang er 4-5 timer nok.

Herefter blev kagen pyntet med det sidste chokolademousse, lidt krymmel og selvfølgelig et fint lys. Jeg synes virkelig at kagen blev god – og den er tilmed super nem, da jeg ikke har lagt så mange effektive timer i kagen, men den smager stadig som en konditordrøm.

 

Fødselsdagslagkage
Vurder indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*