Giftkage med chokoladeglasur

Giftkage – den grønne klassiker

Jeg blev nærmest kåret som “Årets Mor” da jeg serverede denne lækre og ikke mindst grønne kage for mine børn i weekenden – den såkaldte giftkage. Når man har to drenge, som taler meget om Minecraft og grønne væsner fra deres spillekonsol, så er en grøn og giftig-lignende kage, noget der kan tales længe om. Fandt jeg ud af…. Så jeg fortryder ikke et sekund, at jeg præsenterede dem for denne kage, i stedet for mine “sommermuffins med rabarber” som egentlig var først planlagt.

 

Hulkkage, Zombiekage eller Giftkage – kært barn har mange navne

Selvom denne giftkage ser giftig ud, så smager den fuldstændig fantastisk. At kagen tilmed ligner noget fra en Avengers film eller fra konsolspillet Minecraft er kun ekstra krydderier til den gode fantasi.


Skal der ikke nødvendigvis serveres kage for børn, kan kagen altså sagtens serveres med god samvittighed alligevel….den meget milde smag af marcipan giver et suuuuper lækkert twist, sådan lidt mazarin-agtig – virkelig lækker, blød og velsmagende  🙂 ærligt, det er den bedste “ikke-chokoladekage” jeg nogensinde har smagt….og så har jeg ikke sagt for meget!

Giftkage - få opskriften her
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Ingredienser til en kage i en 30x40 cm bradepande
Forfatter:
Opskriftstype: Kage
Portioner: 12
Ingredienser
KAGEN
  • 250 gram stuetempereret smør
  • 320 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 190 gram marcipan
  • 5 æg
  • 320 gram hvedemel
  • 1,5 spsk. bagepulver
  • 2,5 dl. yoghurt naturel
  • Grøn pastafarve (eller den farve du ønsker din giftkage skal have)
GLASUR
  • 250 g. flormelis
  • 3 spsk. kakao
  • ca. 4 spsk. vand
Fremgangsmåde
KAGEN
  1. Rør smør, sukker og vaniljekornene godt sammen (vi snakker fuld skrald på røremaskinen/håndmixeren i 4-5 minutter)
  2. Riv marcipanen groft og tilsæt i sukker/smør massen
  3. Rør et æg af gangen i dejen og rør grundigt imellem hvert tilsat æg
  4. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål og rør det i dejen ved lav hastighed sammen med yoghurten
  5. Rør pastafarven i dejen - tilsæt med en tandstik lidt af gangen indtil du opnår den ønskede farve (husk, en ny tandstik hver gang)
  6. Kom dejen i din bradepande
  7. Kagen bages ved 180 grader (ikke varmluft) i cirka 30-35 minutter
GLASUR
  1. Lad din giftkage køle af
  2. Rør ingredienserne sammen til glasuren og fordel over hele kagen

 

 

 

Giftkage – den grønne klassiker
5 baseret på 2 stemmer

2 Kommentarer

  1. Hej, hvordan er den hvis den laves 1 til 2 dage før den skal spises? Den skal helst gerne stadig være lækker blød. Jeg overvejer og lave den til dåbskage men skal så derfor laves dagen før og pyntes 🙂
    Mvh Karina

    • Hej Karina, tak fordi du skriver. Denne kage bliver virkelig blød og lækker – sådan helt mazarin-agtig. Så du kan bestemt sagtens bage den et par dage i forvejen, det bliver den på ingen måde værre af – tværtimod, vil jeg sige.
      Du kan i øvrigt også sagtens fryse den ned, uden glasur, hvis du vil have den bagt tidligere 🙂
      Kh. Sara

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Rate this recipe: