Nu bliver jeg lidt nostalgisk…det må man godt når man er over 25 ;0) i så lang tid som jeg husker tilbage, så har romkugler altid været min favorit-kage. Selvom folk i flere omgang har prøvet at fortælle mig, hvilke rester bagerne bruger til netop denne sag, så har intet kunne skræmme mig – tværtimod, det gav mig bare lyst til endnu en romkugle. Men nu hvor jeg netop lige er blevet ældre end 25 ;0) er det gået op for mig, at hjemmelavede romkugler slår bagerens med flere længder.
Hvis du er ligeså forelsket i romkugler som jeg, kan jeg viiiiiirkeeeliiig anbefale at lave disse. Skulle du stå med en halv kage, en kringle eller nogle muffins i overskud, så frys det endelig ned og gem til dine hjemmelavede romkugler. I denne sammenhæng er kagerester fra fryseren sååå undervurderet. Ellers kan købekager også være et fint alternativ.
- 1 kg. kagerester (jeg brugte en drømmekage, brownies og chokolademuffins)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3-4 spsk. kakaopulver
- 1 spsk. romessens
- 1 dl. kakaomælk
- 2,5 dl. hindbærmarmelade
- Det hele køres i røremaskinen og smages til. Tilsæt evt. yderligere hvis der er noget, du gerne vil have, at dine romkugler skal smage ekstra meget af.
- Jeg vejede mine alle mine romkugler af til 50 gram pr. styk – det giver en god mellemstørrelse romkugle.
- Romkuglerne rulles i chokoladekrymmel og kokos.
- Til sidst sættes de på køl.