Hvis der sidder andre med et særligt hjertet rettet mod mælkesnitter, så kan jeg anbefale at man forsøger at kaste sig ud i denne hjemmelavet mælkesnitte bombe. Den smager super lækkert, især hvis den lige får lov til at stå natten over i fryseren eller køleskabet. Smagen og udseendet giver i den grad associationer til den sukker-snack, som ligger på køl ved siden af mælken.
Du skal bruge følgende ingredienser til at lave en hjemmelavet mælkesnitte kage
Til kagebundene
- 5 æg
- 80 gram mel
- 80 gram maizena
- 150 gram sukker
- 40 gram cacao
- 1 tsk. vaniljesukker
Til cremen
- 150 gram flødeskum
- 250 gram mascarpone
- 1 tsk vaniljesukker
- 90 gram flormelis
Sirup til at pensle kagen med
- 200 ml. vand
- 50 gram sukker
- 3 dråber vaniljeekstrakt
Sådan gør du
- Start med at lave siruppen ved at varme vand, vaniljeekstrakt og sukker op, indtil det smelter – stilles efterfølgende på køl
- Del æggehviderne fra æggeblommerne, og hæld hviderne op i en skål sammen med sukkeret – pisk det luftigt
- I en skål ved siden af piskes æggeblommerne godt sammen
- Hæld æggeblommerne op i massen med hvider og sukker – og rør godt rundt
- Sigt maizena, mel og cacao ned i æggemassen, og rør forsigtigt rundt indtil du får en ensartet masse
- Hæld dejen i en form på 20 x 28 cm og bag i ovnen på 175 grader i 25 minutter
Når kagen er færdig skal den køle helt af. Derefter skæres den over på midten – vandret, så du har to fine lagkagebunde. Tag den lagkagebund, som skal nederst og pensl den med den sirup, som du lavede til at starte med.
Cremen laves på følgende måde:
- Mascarpone, flormelis og vaniljesukker piskes i 1 minut.
- Hæld flødeskummet i og bland indtil du får en fast, men stadig luftig masse
Hæld cremen over den nederste kagebund og smør det godt ud til et jævnt lag. Læg derefter den anden kagebund ovenpå. Den øverste kagebund skal nu pensles med sirup. Herefter stilles kagen koldt i mindst 5 timer.
Hvis man ønsker det, kan man lave en ganache af 200 gram mørk chokolade, 300 gram nutella og 50 ml. olie, som kan hældes over kagen, efter den har stået i fryseren i 5 timer.
Super lækker kage 😀
Lavede den til min fødselsdag i går til min forksningsgruppe og de var vilde med den 🙂
Jeg ville høre om den kunne fryses eller hvor langt tid kan den holde sig på køl?
Hej Sofie,
Tillykke med fødselsdagen igår!
Hvor er det dejligt at høre I alle var vilde med kagen 🙂 Den kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskab. Jeg har ikke prøvet at fryse den ned (den bliver spist for hurtigt 😉 ). Hvis du prøver det, må du endelig melde tilbage hvordan kagen var bagefter.
KH.
Sara
Hej.
Hvordan gjorde du da du skulle bygge kagen op? Altså da du skulle lægge bundene sammen med cremen. Lagde du bunden tilbage i formen og derefter cremen på, og så den sidste bund øverst?
Hej Martin, lige præcis som du skriver. Jeg lagde først den ene bund på serveringsfadet, derefter cremen og til sidst den anden bund øverst 🙂 det kan godt være lidt svært at arbejde med så tynde bunde 🙂
Hej Sara,
Er de 175 grader ved varmluft?
Mvh. Ida
Hej Ida,
Jeg vil anbefale at du bager den i almindelig ovn på 175 grader. Det er i hvert fald på den måde jeg har bedst succes ved at få en pæn og ensartet overflade på kagen.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Kh. Sara
Jeg er i gang, og skal til at samle den???
Glæder mig til at mig og min storebror skal nyde den?
Hej Nikoline,
Hvor lyder det dejligt – håber at den blev god og at du og din bror kunne lide den 🙂
Kh. Sara
Jeg har en datter med laktoseintolerens, og hun elskede ellers mælkesnitter, kan jeg lave den med laktosefri friskost?
Hej Marianne,
Du kan sagtens lave den på laktosefri friskost 🙂 vi er også intolerante overfor komælk herhjemme, så det kunne jeg også selv finde på at lave mælkesnittekagen med.
Håber I vil synes om den 🙂
Kh. Sara
Hej
Når der ståe maizena er det så majsstivelse det skal forstås som?
Det er helt korrekt 🙂 held og lykke med det.
Hejsa, kan den ikke bage i en stor bradepande, så jeg ikke skal dele den på midten, eller er det så helt tosset?
Jeg er virkelig dårlig til at dele bunde, så bager dem helst frit 🙂
Hej Mie, jo det kan du sagtens 🙂 undgå da helst at bare på varmluft. Held og lykke med det 🙂
Hvor mange mennesker er der cirka til? Overvejer at bage den til min klasse, så vil gerne vide om jeg skal lave dobbeltportion eller ej 🙂
Hej 🙂 det er jo en list tung kage – så jeg vil mene den er til18-20 personer.
Held og lykke med den.
Kh. Sara
Hvor stor er den:) ville være rart at kende størrelse på den 🙂
Hej Simone, den er som ca 20 x 28 cm.
Kh. Sara
Det ser lækkert ud og den skal jeg da prøve en dag til mine børnebørn ja og vi andre også 🙂
Hej Pia,
Mælkesnitte kagen kan virkelig også anbefales 🙂 og er i den grad et rigtigt børnehit.
God fornøjelse med den 🙂
Kh. Sara
Kan den fryses ned?
Ups havde ikke set at det stod længere nede
Helt i orden 🙂 Håber at kagen er blevet god.
Kh. Sara
Hej Sara,
Jeg ville bare lige gøre dig opmærksom på at der er nogen der har stjplet din opskrift! Du kan se den på via dette link:
http://www.tjekher.dk/hjemmelavede-maelkesnitter-mums/
Hej Jytte,
Tusind tak for at gøre mig opmærksom på det – det sætter jeg virkelig stor pris på. Tak.
Kh. Sara
Hej 🙂
kan man bruge andet end vaniljeekstrakt i siruppen? eller måske undvære det?
Du kan sagtens undlade vaniljeekstrakten i siruppen 🙂
Skal den pensles på ydersiden?
Hej Emil,
Ja, du skal pensle kagen efter det øverste lag kage er kommet på 🙂
Pøj pøj med det – håber kagen bliver som forventet.
kh. Sara
Hvor meget fløde skal der ca bruges til 150 g flødeskum
Hej Christina,
Jeg brugte cirka 1,5 dl. piskefløde 🙂 held og lykke med det.
Kh. Sara
Hvor mange personer er der til? Fra din erfaring…… ved godt den er 20×28, men skal lige finde ud af, om jeg skal lave dobbelt….
Hej Maria,
Jeg vil mene den er til omkring 15-20 personer 🙂
God fornøjelse med den – håber den lever op til forventningerne.
Kh. Sara