Lækkert knækbrød med masser af kerner

I dag er det officielt “Den Store Bagedag”. Det er en dag der hvert år fejret i børnenes efterårsferie… Og i år er denne fantastiske dag faldet på den 16. oktober. Selvom jeg ikke har nogen skolebørn endnu, så vil jeg på ingen måde snydes for festlighederne. Derfor ville jeg også fejre denne skønne tradition. Desværre kunne jeg ikke få min mand med på idéen om, at “hele familien skulle gå i køkkenet sammen” – det ville ellers have været en fuldtræffer. Så jeg måtte nøjes med at tænke meget på dem alle sammen, imens jeg bagte… Det er jo aldrig svært.

Syntes det var lidt svært at beslutte mig til, hvad jeg skulle bage… Jeg elsker jo søde sager, men prøver også pt. at opveje sunde og usunde ting op mod hinanden – idet der ryger ret meget usundt ned for tiden….det er jo efterår 😉 Derfor besluttede jeg mig for, at hellige min store bagedag i sundhedens tegn. I dag skulle jeg forsøge mig med sunde, kernefyldte knækbrød. Jeg søgte derfor en del på nettet omkring, hvad man kommer i knækbrød. Da jeg er ved at gå død i at alt skal være paleo, lowcarb og at man skal forholde sig til det glykæmiske indeks, så ville jeg finde en opskrift med mel i. Min holdning er nemlig, at bagværk sagtens kan være sundt og fulde af gode fedtkilder, vitaminer og med masser af mæthed i, selvom der kommer en smule fuldkornsmel i.

Efter en del inspiration omkring kerner, mel og fedt – valgte jeg at bruge følgende ingredienser:

1,5 dl. havregryn
1,5 dl. sesamfrø
1,5 dl. hørfrø
1 dl. græskarkerner
1,25 dl. olie
2 dl. vand
2 tsk. salt
2,5 dl. fuldkornsmel
1,5 dl. speltmel

Alle ingredienserne blandede jeg sammen i en skål og rørte med en ske. Da det hele blev til en fast og ensartet masse, hældte jeg det ud på et stykke bagepapir, lagde et andet stykke bagepapir ovenpå. Først trykkede jeg massen flad og derefter rullede jeg med en kagerulle, for at få en fin overflade og ensartet tykkelse. Derefter tog jeg det øverste stykke bagepapir væk, og bar massen over på en bageplade, som kom i ovnen i 20 minutter på 200 grader.

Fuldstændig fantastisk. Lækre sprøde knækbrød – så nemt!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*