Lækre ‘cone breads’ – fornyelse til madpakken

Jeg elsker sommer – fordi den tid på året emmer af alle de ting, som jeg holder allermest af… Lang ferie og masser af kvalitets-tid med venner og familie, lange gå-ture om aftenen hvor det stadig er lyst og ikke mindst tiden hvor man sidder omkring et bål og laver snobrød og spiser marshmellows. Hvis du er ligeså stor fan af snobrød, som jeg er, så kan jeg virkelig anbefale de her lækre ´Cone breads´. Mit svar på indendørs snobrød. Brødene kan fyldes med hvad-som-helst. De er perfekte til madpakken, skovturen eller til strandturen (hvis man vover sig sådanne steder i det her vejr).

Følgende ingredienser skal bruges til 8 stykker:

DSC_5501– 1000 gram hvedemel
– 3 spsk. sukker
– 2 tsk. salt
– 50 gram gær
– 100 ml. vand
– 4 æg
– 340 ml. mælk
– 120 gram smeltet smør

– 8 stykker A4-ark
– 8 stykker stanniol (lidt større end et A4-ark)

Jeg startede med at blande hvedemel, sukker og salt i en stor skål. Ved siden af i en kop, opløste jeg gæren i vandet og hældte det ned i melet. Så hældte jeg æg og mælk i og blandede det hele sammen. Til sidst æltede jeg det smeltede smør i. Herefter fik det lov at hæve en time. I mellemtiden foldede jeg “Cone Breads-skabelonerne”.

Klik dig igennem billederne for at se det trin for trin

[espro-slider id=2950]

Efter dejen havde hævet en time, tog jeg den ud på køkkenbordet og æltede den igennem igen. Delte den op i 8 stykker og lod det hvile i 5 minutter til. Derefter tog jeg de 8 stykker og rullede dem ud i 8 lange pølser på ca. 70 cm. Rullede dem rundt om hver sin “Cone Bread-skabelon” – ligesom når man laver snobrød. Derefter skal de altså lige hvile igen. Efter 20 min. hvile, penslede jeg dem med æg, og dryssede med sesam. De blev bagt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

Jeg lavede lidt tunsalat som fyld til mine Cone Breads, og de blev super poplære hos drengene.

DSC_5508

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*