Lækre flødeboller

Jeg er helt vild med søde sager – men er der noget som klart er i min top 5 over ultimative lækre sukker-fristelser, så er det flødeboller. Derfor skulle dagen, for selv at forsøge sig med denne lækre snack, også komme. Jeg indkaldte derfor forstærkning i form at en veninde fra mødregruppen, som simpelthen var en uundværlig hjælp 🙂

Vi brugte følgende ingredienser til ca. 20 flødeboller:

60 gram vand
150 gram sukker
80 gram glukosesirup
1 stang vanilie
2 bægre pasteuriseret æggehvide (eller bare 100 gram æggehvide)
2 spsk. sukker
200 gram marcipan
250 gram mørk chokolade

Vi startede med at lave bundende af marcipan. Det gjorde vi ved, at tage et stykke bagepapir og drysse en anelse flormelis ud, hvorefter vi rullede marcipanen ud. Med et glas, skar vi ud hvor store bundende skulle være. Over på 1 bageplade med dem – og ind i ovnen ved 200 grader i ca. 4 minutter… OBS!! Vi skulle forresten hilse og sige, at man skal huske at holde øje med det – det glemte vi vist… Bundende blev lidt (læs: meget) brændte. Så vi måtte starte forfra.
Da bundende blev færdige blev de kølet ned og herefter penslet med chokolade på begge sider. Herefter kom de på køl.

Fyldet var en smule mere langhåret, at begive sig ud i. Vand, sukker, glukose og vanilje kogte vi op til 117 grader. Det tog ca. 15 minutter. I mellemtiden piskede vi æggehviderne og de 2 spsk. sukker til en næsten stiv masse. Da sukkeret i gryden ramte de 117 grader, hældte vi det (MEGET) forsigtigt og langsomt, ned i røremaskinen til æggehviderne – under omrøring. Herefter fik det faktisk lov til at stå og røre i ca. 30 minutter. Det var i øvrigt fantastiske 30 minutter – på den tid blev der både pludret, leget, ammet og lagt babyer til at sove 🙂

Da massen var tilpas, kom den på køl i en halv times tid. Derefter blev den sprøjtet op på bundene og det hele røg på køl igen.

Nu skulle vi i gang med det svære – nemlig chokoladen… Den skulle nemlig tempereres helt perfekt, fordi hvad er en flødebolle uden knæk i chokoladen??!?! Vi ved det ikke, men i hvert fald ikke noget, som virker videre tiltalende for ægte flødebolle-fanatikere, som os. Derfor perfekt temperering af chokolade – MEGET vigtig! Vi hakkede chokoladen ud og hældte den ene halvdel i en skål og den anden halvdel i en anden skål over et vandbad. Dette blev varmet op til 48 grader. Derefter blev det i bedste “Mette Blomsterberg-stil” forsigtigt hældt over den usmeltede chokolade – og så blev der rørt til. Da chokoladen ramte en temperatur på 32-34 grader var det tid til at vende flødebollerne i chokoladen. Det var svært – men sjovt. Det er nok ikke noget man skal regne med at kunne gøre første gang, uden at have chokolade over det hele… Det er i hvert fald erfaringen her. Til sidst blev der drysset lidt kokos på nogle af flødebollerne – og så kom de på køl igen.

Efter der var det tid til at smage. Vi var så spændte på, om vi havde opnået det berømte “knæk”. Jeg skal lige love for, at der blev udbrudt jubel-hyl og givet high-fives, da vi med en kniv i aller bedste “Masterchef-stil” skar igennem en flødebolle og det her gik op for os at målet var nået. Det sagde “knæk” – den bedste lyd i hele verdenen, når man har brugt en hel dag på at gøre alt hvad vi kunne, for at få perfekte flødeboller. Uhm – de kan så meget anbefales.

Elsker du flødeboller, kan det kun gå for langsomt – lav dem, før din nabo gør det!

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*