Lækre klistrede müslibarer

Den her bliver jeg simpelthen nødt til at dele med alle… Mine nye ynglings müslibarer. Den bedste müslibar i min verden skal være sød, sprød, lækker og lidt klistret – og jeg synes at denne her opskrift lever ret godt op til disse krav. Der er selvfølgelig både sukker og fedtstof i den – men man kunne sagtens erstatte disse ting, med sundere alternativer – jeg kommer med forslag til dette i ingrediens-listen. Og jeg vil rent faktisk sige, at hvis man vælger at lave den sundere udgave af disse müslibarer, så ville de udemærke sig særdeles godt som en protein-snack efter et træningspas.

Men here goes… Du skal bruge følgende ingredienser til ca. 35 müslibarer:

– 400 gram grovvalsede havregryn – jeg brugte glutenfrie, men du bruger hvad du har
– 2 dl. kokosmel
– 1 dl. græskarkerner – eller brug det du har, evt. solsikkekerner
– ½ dl. sesamfrø
– 1½ dl. tørret tranebær
– 150 gram grofthakkede mandler – halvdelen tog jeg fra glasset med disse saltede mandler
– 150 gram honning eller agavesirup
– 200 gram peanutbutter – jeg bruger en økologisk, da den hverken er tilsat fedtstof eller sødemiddel
– 200 gram brunt farin – erstat evt. med sukrin gold
– 200 gram kokosolie, men hvis det er smør eller en smagsneutral olie du har stående, så brug det
– ½ tsk. rent vaniljepulver
– ½ tsk. flagesalt

Først tænder du ovnen på 160 grader. Havregryn, kokosmel, græskarkerner, sesamfrø, tranebær, vanilje og salt blandes sammen i en skål. Så tager du en gryde og varmer honningen, peanutbutter, brunt farin og kokosolien op under svag varme. Varm det op indtil konsistensen er flydende og den brune farin er smeltet helt. Den skal være sirup-agtigt. Hæld det over i skålen til de tørre ingredienser og bland godt sammen.
Tag derefter en bageform og beklæd den med bagepapir og hæld massen over i den. Jævn det ud og tryk det godt sammen – jo mere det er trykket sammen, desto mere fast müslibar får du. Når müslibaren er færdig, kan godt smuldre lidt, hvis den ikke har været mast nok sammen i bageformen. Så IMG_1516det gælder om at have knytnæverne fremme… Jeg tog et stykke bagepapir over og rullede med en kagerulle – brugte al min vægt, det var åbenbart rigeligt 🙂
Bag i ovnen i 20-25 minutter og tag den ud. Når den er kølet ned, kan den skæres ud i passende størrelser.
Opbevar barerne i en lufttæt beholder med bagepapir mellem lagene. Så kan de sagtens holde sig i en uges tid. Nemt, enkelt og kan nemt tilpasses, som man selv synes er bedst. God fornøjelse 🙂

Jeg brugte også disse til en værtindegave. Pakkede hver müslibar ind i et stykke mellemlægspapir og noget bomuldsgarn om med en lille sløjfe og så samlede jeg dem i en lille cellofan-pose. Det blev så fint.

Rate this post

Comments are closed.