Grøntsagsbrød – Lækre LCHF brød

Går du efter LCHF-princippet, så vil jeg bestemt anbefale at læse nærmere omkring disse lækre grøntsagsbrød.

Low Carb High Fat, som i daglig udtale kaldes LCHF er super populært i øjeblikket. Det gælder i korte træk om at holde kulhydraterne nede og skrue en anelse op for fedtet. Når vi undgår sukker og stivelsesfri mad, så sker der det, at vi stabiliserer vores blodsukker og produktionen af det fedtlagrende hormon ‘insulin’ falder. Dermed øges fedtforbrændingen. Mange videnskabelige studier viser i øvrigt, at LCHF har den bedste effekt når vi skal kontrollere vægten og blodsukkeret. I slankeverdenen er det derfor the shiiiiit.

Jeg kender mange som har haft glæde af at følge LCHF principperne, ikke bare i forbindelse med vægttab – men også fordi de simpelthen får det bedre i kroppen af det. Jeg lever ikke selv efter LCHF, men jeg prøver at skære ned på kulhydraterne i hverdagen og derfor lavede jeg disse super lækre LCHF grøntsagsbrød.

Grøntsagsbrød - Lækre LCHF brød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskriftstype: Brød
Portioner: 6
Ingredienser
  • 1 lille broccoli
  • 5 gulerødder
  • 3 æg
  • 120 gram revet ost
  • 2,5 spsk sesamfrø
  • 2 spsk loppefrøskaller eller HUSK
  • 1 tsk salt
  • peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skyl broccoli og gulerødder og riv disse på et råkost-jern.
  3. Hæld grøntsagerne i en skål og tilsæt øvrige ingredienser.
  4. Rør det hele godt rundt i en skål.
  5. Form 12 lige store brød og bag brødene i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Hvis man tæller kalorier, så er der ca. 50 kcal i hvert stykke brød.

Grøntsagsbrød – Lækre LCHF brød
Vurder indlægget

4 Kommentarer

  1. De smager bare så fantastiske! MUMS!!
    Hvordan og hvor opbevare du dem, har lige bagt dem men skal først bruge dem i morgen ??!

  2. Hej Line, hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din feedback 🙂

    Jeg opbevarer dem var en en lufttæt beholder eller pose inde i køleskabet, så er de stadig lækre i morgen 🙂

  3. Kan de fryses?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Rate this recipe: