Lækre LCHF grøntsagsbrød

Low Carb High Fat, som i daglig udtale kaldes LCHF er super populært i øjeblikket. Det gælder i korte træk om at holde kulhydraterne nede og skrue en anelse op for fedtet. Når vi undgår sukker og stivelsesfri mad, så sker der det, at vi stabiliserer vores blodsukker og produktionen af det fedtlagrende hormon ‘insulin’ falder. Dermed øges fedtforbrændingen. Mange videnskabelige studier viser i øvrigt, at LCHF har den bedste effekt når vi skal kontrollere vægten og blodsukkeret. I slankeverdenen er det derfor the shiiiiit.

Jeg kender mange som har haft glæde af at følge LCHF principperne, ikke bare i forbindelse med vægttab – men også for at øge fertiliteten. Jeg lever ikke selv efter LCHF, men jeg prøver at skære ned på kulhydraterne i hverdagen og derfor lavede jeg disse super lækre LCHF grøntsagsbrød.
IMG_0004
Til 12 brød brugte jeg følgende ingredienser:

– 1 stk. lille broccoli
– 5 gulerødder
– 3 æg
– 120 gram revet ost
– 2,5 spsk sesamfrø
– 2 spsk loppefrøskaller eller HUSK
– 1 tsk salt
– peber

Jeg startede med at tænde ovnen på 200 grader. Derefter skyllede jeg broccoli og gulerødder og rev begge dele på et råkost-jern. Hældte grøntsagerne i en skål og tilsatte de øvrige ingredienser. Så rørte jeg det hele godt rundt. Til sidst formede jeg 12 lige store brød på en bageplade beklædt med bagepapir og bagte brødene i ovnen i ca. 20-25 minutter. Mega lækre både med en hjemmerørt tunsalat ovenpå, eller de kan bruges som sandwich/burger bolle.

Hvis man tæller kalorier, så er der ca. 50 kcal i hvert stykke brød.

 

4 Kommentarer

 1. De smager bare så fantastiske! MUMS!!
  Hvordan og hvor opbevare du dem, har lige bagt dem men skal først bruge dem i morgen ??!

   
 2. Hej Line, hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din feedback 🙂

  Jeg opbevarer dem var en en lufttæt beholder eller pose inde i køleskabet, så er de stadig lækre i morgen 🙂

   
 3. Kan de fryses?

   

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*