Lækre snickerskugler

Vi havde nogle skønne venner på besøg i går til “valgflæsk”. I den forbindelse skulle der også være noget lækkert til efter maden, som vi kunne spise med god samvittighed til kaffen. Selvfølgelig ved siden af det hav af muffins, som også var blevet udrettet til lejligheden. Men en dessert i en lidt sundere udgave, det skulle der også være.

Eftersom Noah og jeg havde spist os rimelig mætte i vores “banan-valgflæsk” et par aftner før, så ville jeg gerne lave noget andet. Dette passede så rigtig godt med, at en af vores venner er stærkt “snickers-holiker” – så derfor faldt valget på, at der skulle laves snickerskugler. Sundere snickerskugler.

DSC_5482Følgende 4 ingredienser brugte jeg til lækkerhederne:

– 100 gram saltede peanuts
-150 gram dadler
– 3 spsk. peanutbutter (jeg synes den økologiske er bedst)
-150 gram mørk chokolade – mindst 70%

Jeg startede med at blende de saltede peanuts til mel. Derefter hældte jeg dadlerne i blenderen, så det hele blev blendet sammen til en god og grov masse. Hældte det over i en skål og tilsatte min peanutbutter. Så kom det en tur i køleskabet i en halv times tid. Herefter rullede jeg mine snickerskugler og lagde dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Efter at have rullet alle kuglerne kom hele pladen ind i fryseren i 15 minutter. Til sidst rullede jeg mine snickerskugler i smeltet chokolade. Mmmmmmums!

Ved godt at de aldrig bliver sådan rigtig “du-taber-dig-af-at-spise-dem” sunde, men de er et fint alternativ til slik og den ellers 250 kalorie-tunge originale snickersbar. Hvis vi skal tælle kalorier, så er der ca. 25 kcal i hver kugle.

Det bedste af det hele er, at kuglerne blev godkendt af snickers-eksperten. Missionen var derfor fuldført!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*