Pølsehorn og kvalitetstid

Det er lørdag og vi vil bare slappe af… Vejret er egentlig fint udenfor, men vi gider ikke rigtig noget i dag, hvor man skal bevæge sig for meget (eller bevæge sig i det hele taget). Vi vil gerne bare fordybe os i noget, og da de årlige gækkebreve er klippet, tegnet og sendt, så var der kun én ting at gøre… Vi skulle have noget kvalitid i køkkenet 🙂 Far blev sendt ned i supermarkedet, fordi vi manglede selvfølgelig en masse… og da han kom hjem, gik vi i gang med en af børnenes ynglings-bagværker – nemlig pølsehorn.

Det vi skulle bruge var:

50 gram gær
2,5 dl. vand
100 gram smeltet smør eller 1 dl. olie
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
450 gram hvedemel

8 pølser
evt. sesamfrø

Først opløste vi gæren i vandet – det var Noah vildt god til, hold op der blev rørt hurtigt rundt 🙂 og så kom vi smør, sukker og salt i og til allersidst hvedemelet lidt af gangen. Til sidst blev dejen lidt svær at røre rundt i, selvom der blev kæmpet bravt fra Noahs side – så IMG_1435vi tog brug af røremaskinen. Det blev vi enige om, var lidt nemmere. Bagefter fik dejen lov at hæve i en halv times tid. Imens skar Noah pølserne ud, så der blev 16 stykker i alt og Mor tændte ovnen på 200 grader. Da dejen var færdig rullede vi den meget tyndt ud i 2 cirkler (jeg kan bedst lide at det er meget tyndt, ellers bliver der så meget dej, når det hæver) og skar ud, så vi havde 8 trekanter i hver cirkel. Så rullede vi pølserne ind i dejen og over på en bageplade med bagepapir. Vi penslede med vand, dryssede sesamfrø over og bagte dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Det bedste i verdenen er kombinationen af, at hygge om noget og gøre det sammen med familien. Bagningen var i hvert fald en succes og det var vores pølsehorn også.

Rate this post

Comments are closed.