Sunde og lækre proteinpandekager

Jeg har fået lov til at dele denne vildt lækre opskrift på proteinpandekager med alle, som læser min blog. Pandekagerne er super sunde og smækfyldte med protein, hvilket er grunden til, at man holder sig mæt længe efter et måltid. Opskriften er fra Michelle Kristensens blog, hun er ernæringsekspert på Go’ Morgen Danmark og deler ud af de lækreste råd om kost og træning. Både i fjernsynet, men også på hendes blog. Jeg bliver simpelthen så inspireret af alle hendes råd og er helt vild med hendes træningstips, hendes lækre opskrifter og ikke mindst hendes sprudlende energi. Jeg bliver så glad – det er så fedt!

IMG_1990Denne skønne opskrift på proteinpandekager, har jeg efterhånden fået lavet et par gange. Min kæreste er vilde med dem og mine unger er vilde med dem. Okay, Noah havde brug for lidt tid, da han udbrød “Jubiii, Mor vi skal have pandekager….eeej, de er grønne…dem kan jeg ikke lide” (…2 min senere…) “Uuuhmmm, de smager godt, Mor – det er mine ynglings”. Win-win til Mor. Det er så fedt, at man kan proppe grøntsager i ungerne, samtidig med at de tror det er kage de spiser 🙂 tror alle mødre vil dele den følelse med mig, at sådan et øjeblik her, er total hverdagslykke – også selvom ungerne er gode til at spise grøntsager i forvejen…

Det var derfor også grunden til, at jeg simpelthen blev nødt til at dele opskriften med jer. Pandekagerne er både lækre til morgen, middag og aften – og kan bruges med eller uden alverdens fyld, afhængig af hvornår på dagen de bliver indtaget.

Til ca. 6 pandekager skal der bruges følgende ingredienser:IMG_1988
– 4 æg
– 1 banan
– 1 stor håndfuld spinat
– 100 gram hytteost (jeg bruger en fedtfattig)
– ½ tsk. kanel
– ¼ tsk. kardemomme
– 2 spsk. mandelmel
– 1 stk. fiberhusk eller loppefrøskaller (kan evt. undlades)
– kokosolie til at stege pandekagerne i

Det hele blandes sammen i en skål og derefter steges pandekagerne i kokosolien på en pande. Super nemt og super lækkert. Hvis det skal være endnu nemmere, kan man også hælde dejen i muffinsforme, og bage dem i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

Pandekagerne kan sagtens fryses ned, så det kan sagtens betale sig at lave ekstraportioner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*