Sunde (og overdrevet lækre) havregrynskugler

Jeg troede virkelig ikke at det fandtes… Tænk sig, at der findes sunde havregrynskugler, som virkelig smager godt. Jeg har altid haft en rigtig sød tand efter havregrynskugler – men de skal smage godt, og de skal være kalorierne værd.

Nu har jeg endelig en opskrift på havregrynskugler, som ikke bare smager fantastisk – de er også sunde (uden at smage sundt – bonus!) – de smager nemlig som havregrynskugler skal smage. Måske er det min “mission 3 liter vand på 4 uger” som har vendt lidt rundt på mine smagsløg – dog var både min store dreng og min kæreste ligeså vilde med havregrynskuglerne – og dem skåner jeg altså for det øgede vand-drikkeri.

Jeg lavede kun en lille portion på omkring 20 små kugler – og brugte følgende ingredienser:

– 75 gram dadler uden sten
– 20 gram mandler (du kan også bruge hasselnødder, hvis det er hvad der ligger i skuffen)
– 2 spsk. havregryn
– 2 tsk. økologisk rørsukker
– 2 tsk. kakao
– 2-4 spsk. kold stærk kaffe (prøv dig frem – jeg brugte 4 spsk.)

– kokos/krymmel til at rulle kuglerne i.DSC_5253

Jeg startede med at blende mandlerne til mandelmel, så kom dadlerne i og dette blev blendet til en fin og ensartet masse. Så hældte jeg det over i en skål og tilsatte havregryn, sukker, kakao og kaffe (lidt af gangen med kaffen). Rørte sammen indtil jeg fik en fin masse, som var perfekt klistret til at kunne rulles til kugler. Så rullede jeg mine havregrynskugler og vendte dem i kokos og krymmel. Ved godt at krymmel ikke ligefremt er en nøglehulsmærket og næringsgivende fødevarer – men jeg elsker farver, så derfor skulle der også være noget godt til øjnene.

2 Kommentarer

 1. Hej.
  Hvad bruger du for en køkkenmaskine til at lave dine havregrynskugler med?

  Hilsen Berit

  • Hej Berit,
   Jeg bruger min Philips blender til at blende mandler og dadler – det er den i aluminium…den kan blende alt 🙂 Derefter kommer det bare over i en skål, hvor jeg bruger en almindelige spiseske til at blande det hele sammen med.
   Venligst Sara

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*