Svenske chokoladetrøfler

Ungerne sover og manden er taget til træning… Yay…. Det betyder netop at jeg får lidt tid helt alene….sådan helt alene… Og mig-tid er lig med blog-tid (okay og kaffe-tid) 😀 derfor ville jeg lige dele min seneste chokolade-lækkerbisken-erfaring.

Det sker indimellem at vi tager i Ikea – og nogen gange er det nemmeste bare med 2 børn, at vi også vælger at købe et måltid i deres kantine. Og i Ikea er det delt sådan op, at man først vælger sin mad og tager imod den ret, man ønsker – og så inden man når hen til kassen (undervejs i køen), skal man passere en del forskellige kager og søde sager. Her kan jeg godt være skyld i, at køen får total forstoppelse. Jeg ved hvad jeg vil have, men skal jeg tage 1 eller 2? Det ender som regel ud i, at minus og minus giver plus – så jeg bliver nødt til at tage 2 kager. Det vil sige 2 af den slags, som svenskerne kalder “chokladbollar”. Fordi er der noget svenskerne kan udover at lave billige møbler og løbe på ski – så er det at lave verdens bedste chokoladetrøfler.

Derfor skulle jeg selvfølgelig prøve at lave mine egne… Det gjorde jeg på følgende måde:

– blandende 150 blød smør med 2 dl. sukker

det tog sin tid, da massen skal være helt klumpfri for smørklumper (det ville være rimelig antiklimaks, at få en ordentlig smørklat ind i munden, ligesom man tror det er en chokoladetrøffel man har sat tænderne i) så jævn endelig massen ud, inden du tilføjer

3 dl. havregryn

1,5 spsk. vaniljesukker

4 spsk. kakao

3-4 spsk kaffe (jeg kan rigtig godt lide espresso, så derfor vågede jeg pelsen og kom 4 spsk. i – det blev vildt godt!)

Bland det godt sammen og lav trøflerne i en størrelse, som passer til dit temperament. Jeg kan rigtig godt lide at kunne tage 2 til kaffen, så jeg laver mine ret små – sådan lidt a la havregrynskugler…

Sæt dem på køl – og når de er kolde, kan du smelte lidt mørk chokolade og vende trøflerne i den og derefter i kokosmel, krymmel eller nøddeflager. Jeg er meget tilfreds med mit resultat, som virkelig er tæt på svenskernes. Yumm!

Rate this post

Comments are closed.