Valentines kys

Valentines day er et meget splittet begreb i Danmark. Nogle mener, at det er et fantastisk koncept og at der med denne dag er en god grund til at give kærlighed og overraskelser #sikkertmestblomsterhandlerne. Andre mener det er butikkernes dårlige undskyldning for, at double priserne på jordbær, champagne og blomster. Min mand hører til sidstnævnte gruppe og selv er jeg mere den der “jeg-vil-jo-bare-gerne-bage”-typen, så jeg rapser alle mulige traditioner til mig, blot for at have en god grund til at bage noget anderledes #seriøstgodundskyldning

IMG_1179I dag skulle jeg derfor forsøge mig med marengs kys, som jeg i morgendagens anledning har valgt at kalde for “kærligheds-kys”. Marengskys er allerbedst, når de er super sprøde på ydersiden, og en anelse svampede i midten. Så det var selvfølgelig målet, at få dem præcis på denne måde.

Jeg brugte følgende ingredienser til mine kærlighedskys:
6 æggehvider (jeg brugte pasteuriserede æggehvider – er altså lidt hys med det der)
4 dl. sukker
1 vaniljestang
3/4 dl. frysetørret jordbær

IMG_1190Først piskede jeg æggehviderne let stive, hvorefter jeg under omrøring tilsatte sukkeret, vaniljen og de frysetørret jordbær lidt af gangen. Hvorefter satte jeg fuld skrald på røremaskinen og rørte indtil det blev en meget fast og sej masse. Så tog jeg min sprøjtepose (jeg bruger engangs og smider dem ud bagefter – min tålmodighed er bare ikke til at rengøre sprøjteposer) og penslede lidt rød pastafarve på indersiden. I kærlighedens tegn hældte jeg min marengsmasse i og lavede mine fine marengs kærlighedskys på en bageplade, belagt med bagepapir. Ind i en opvarmet ovn på 100 grader i en time – og BUM! Lækre kærlighedskys til en dig og din Valentine. De er så perfekte! Sprøde udenpå og bløde indeni – præcis ligesom min dejlige mand.

Til dem der fejrer dagens i kærlighedens tegn: Glædelig Valentines Day!

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*