Vandkefir

Vandkefir er det nye sort indenfor sundhedsverdenen

Måske har du allerede læst om vandkefir før, og kender til dette “gammeldags” sundhedsmiddel, som den seneste tid er kommet stærkt tilbage, som en fast ingrediens i flere husholdninger.

Vandkefir er i den grad blevet det nye sort, og man siger at det er gavnligt for mange ting, rent sundhedsmæssigt, på grund af de naturlige kilder til Probiotika. Probiotika er særligt rigt på Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, Acerobacter og Streptococcus, hvilket er gode mælkesyrebakterier, som kroppen har godt af for at være velfungerende. Derudover indeholder Probiotikaen også nogle gode gærtyper, som hjælper med at bekæmpe skadelige gærtyper.

Jeg er selv blevet bekendt med det, fordi min Mor er smadder god til at være first mover på de nyeste sundhedstendenser. Jeg har derfor smagt det før, og det smager som en brusende læskedrik.

Hvad er det så vandkefir siges at kunne udrette?

Først og fremmest så er det ultimative ved kefir, at det udelukkende at et naturligt produkt. I vandkefir får du den naturlige Probiotika, som mange ellers bruger masser af penge på at få præfabrikerede i pilleform.

Hvis vi skal korte de mest omtalte erfaringer ned, som vandkefir siges at kunne, så er det følgende facts som jeg har kunne researche mig frem til:

– Rigt på vitaminer og mineraler, som booster hele immunsystemet
– Bakteriekulturen i vandkefir er gavnligt for hele vores tarmsystem
– Kan gøre huden smukkere

Kefir har efter sigende også vist sig at være gavnligt overfor flere sygdomme og symptomer – som blandt andet:

– Højt kolesterol
– For højt blodtryk
– Diabetes
– Allergi
– Fordøjelsesproblemer
– IBS (Irritable Bowel Syndrome/Irriteret tyktarm)
– Overvægt
– Blodsukkerproblemer

Jeg har i dag lavet en drik på vandkefir, som jeg virkelig glæder mig til at slubre i mig over det næste stykke tid, for at se om den virkelig er det nye vidundermiddel.

Kefir er groft sagt en svamp. En svamp som skal vokse sig stor og gærde over noget tid, for at vi rigtig kan udnytte de gode sager – som for eksempel den naturlige Probiotika. Derfor tager vandkefir nogle dage at forberede.

Jeg brugte følgende grundopskrift:

– 1 dl. kefir
– 1 dl. økologisk rørsukker eller kokossukker
– 0,75 liter kogt vand
– 2,5 dl. økologisk saft, hvis man ønsker en bestemt smag (jeg brugte økologisk hindbærsaft)
– 1 karaffel/glasflaske med låg

Rør sukker og vand sammen, indtil sukkeret er opløst. Hæld derefter saften i sukkervandet. Kefiren hældes ned i din karaffel og saftevandet hældes over kefiren. Sæt et låg på karaflen – jo mere tætsluttende låget sidder, desto mere brusende vandkefir får du.

Herefter skal kefiren gærde i 2-3 dage i stuetemperatur. Under fermenteringen vil kefiren vokse til mere end dobbelt størrelse.

Efter 2-3 dage er din vandkefir drikkeklar. Brug en plastik si (ikke metal..) til at si kefirkornene fra væsken og hæld vandkefiren i en glasflaske.

Kefirkornene kan nu genbruges og hældes på et nyt glas. Brug igen ovenstående grundopskrift, så du allerede har en ny portion 2-3 dage efter, som du kan gå i krig med, når den første portion er indtaget over et par dage.

Den drikkeklare vandkefir sættes i køleskabet og kan holde sig 3-4 dage.

Vigtig info: Det er meget vigtigt at bruge udelukkende økologiske produkter, når du arbejder med kefir, da eventuelle sprøjtegifte kan ødelægge bakteriefloraen i kefiren.

Holder denne drik hvad den lover, så kan jeg bestemt godt forstå, hvorfor den pludselig er blevet så hypet igen. Jeg har endnu ikke kunne finde nogle videnskabelige belæg og dokumentede resultater ved indtagelse af vandkefir. Derfor glæder jeg mig som en lille kattemis, til at kunne give en update på mit vandkefir projekt, når jeg har fået afprøvet vidundermidlet.

Kefirkorn som bruges til at lave vandkefir
Kefirkorn som bruges til at lave vandkefir
Rate this post

Comments are closed.