Hospitalsklovnen blev ‘dagens helt’

For et par dage siden havde jeg en oplevelse, som jeg rigtig gerne vil dele. Det handler om det der tidspunkt hvor man virkelig har brug for et positivt input, men ikke forventer at der kommer noget…

Min lille Linus blev indlagt på børneafdelingen i Herlev, fordi han fik et anfald af astmatisk bronkitis. Hans iltmætnings-værdi og vejrtræning skulle observeres, samtidig med at han skulle have Ventoline hver 2. time døgnet rundt. Efter den første nat var jeg derfor ikke bare træt om morgenen, men selvfølgelig også lidt små-bekymret.

Om morgenen ventede vi på stuegang, hvor vi imens gik frem og tilbage på hospitalsgangene. De flere timers venten reducerede på ingen måde mine bekymringer omkring det her astmatiske bronkitis. Men op af formiddagen kommer det her fantastisk dejlige menneske hen til Linus. Hun udstrålede overskud, glæde og hendes fokus var udelukkende at lege med Linus og give ham en masse smil og grin på læberne. Først sad hun og snakkede lidt med ham og bagefter legede de og pustede sæbebobler. Og på grund af hendes særprægede tøj og hendes røde klovnenæse så skulle hun ikke sige mange ord, før Linus var helt opslugt af hende. Og moren havde det på samme måde. Tænk, at hende her kom ind på børneafdelingen udelukkende for at lege med børnene og få dem til at tænke på andet, end at de er indlagt på hospital. Alene den måde som børnenes øjne lyste op på og udstrålede ren glæde når de så hende, var hele oplevelsen værd. Jeg blev virkelig fyldt op med kærlighed og taknemmelighed til det her fantastiske menneske. “Danske hospitalsklovne” er virkelig bare verdens bedste koncept – jeg er i hvert fald helt solgt og meget rørt efter denne oplevelse.

Da hun havde leget færdig med Linus og var gået videre, sad han stadig med sine dejlige babygrin og klappede i sine skønne babyhænder. Mit hjertet smeltede fuldstændigt. Og jeg fik alle mine energi-depoter fyldt op på ny, og havde fået et helt andet smil på læberne, end jeg havde før. Jeg er så taknemmelig over vores dejlige hospitalsklovn – hun var i sandhed dagens mest fantastiske input – både for Linus og for hans Mor.

IMG_2499

Jeg var slet ikke klar over, at hospitalsklovnene kommer på Herlev Hospital, og dermed heller ikke hvilken betydning de gør for børn som er indlagte. Hvis du skulle have lyst til at læse mere om disse skønne mennesker – og evt. støtte dette vidunderlige projekt, så kan det gøres her.

One Comment

  1. Leif Crone Hansen

    Dejlig læsning og skønt at der fortsat er plads til hospitalsklovn i disse sparetider.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*