Meditation – en simpel meditationsøvelse til hverdagen


Jeg finder ro i min hverdag ved hjælp af meditation. Jeg udfører simple meditationsøvelser for at kunne mærke mig selv, min indre kerne og ikke mindst for at skabe et fokus omkring hvordan jeg egentlig har det. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er en grund til, at yoga og meditation er blevet absolutte must-have moments i min verden. Når jeg giver plads til at være mig selv, så er jeg bare 100 gange mere på overfor mine børn, har mere energi på arbejdet og fortæller mange flere mega-grinern vittigheder. Kort sagt, så har meditation bare dén påvirkning på mig, at jeg får det for mega opturs-agtigt efterfølgende.

Der findes flere rigtig gode øvelser, som kan udføres derhjemme – nogle mere simple end andre. Er du nysgerrig på meditation, så vil jeg her videregive min favorit meditationsøvelse, som virkelig er nem at gennemføre og efter min mening, er den let at få succes med.

Simpel øvelse til meditation

Sæt dig rigtig godt til rette et sted, hvor du kan være dig selv. En meditationsøvelse fungerer bare bedst et sted, hvor der ikke kommer børn, katte, kærester eller kollegaer rendende i tide og utide 😉 jeg har illustreret nederst, hvorfor sidstnævnte bare er mest optimalt….

Det er ikke vigtigt hvordan du sidder, men derimod at du sidder behageligt og ikke føler spændinger nogen steder i kroppen. Den mest populære meditationsstilling er lotusstillingen, hvor du sidder med benene krydset – det ene ben foran det andet. Læg eventuelt et tæppe under sædepuderne for ekstra støtte.

  1. Luk øjnene og start med at mærke rummet, anerkend de lyde som der måtte være og vend derefter fokus ind på dig selv og din vejrtrækning.
  2. Start med at trække vejret helt ned i maven, og mærk hvordan maven pustes op på hver indånding og trækker sig sammen ved hver udånding. Bliv ved med at trække vejret og fornem hvordan luften kommer helt ned i maven.
  3. Lad vejrtræningen styre dine tanker og fokuser på den.
  4. Når du er klar til det, kan du begynde at forestille dig, at din vejrtrækning kører som et pariserhjul. Forestil dig, at hver gang pariserhjulet kører op, tager du en indånding og når du er på toppen af pariserhjulet, begynder du at tage din udånding, som fortsætter indtil pariserhjulet er nede. Fortsæt indtil du mærker flowet.
  5. Begynd herefter at holde små pauser i din vejrtrækning. Det vil sige, hver gang du har taget en indånding – altså hvor pariserhjulet er på toppen, hold vejret inde i 3-4 sekunder. Hvorefter du tager en udånding. Hold igen en pause på 3-4 sekunder, inden du trækker vejret ind igen. Fortsæt flowet på denne måned og mærk hvilken forskel de små pauser i din vejrtrækning gør for dig.
  6. Fortsæt på denne måde, og du vil opleve en fantastisk ro og lethed i hele din krop – først vil du kunne mærke en forskel under dine vejrtrækningspauser – og efterfølgende vil du kunne mærke den samme følelse også på ind- og udåndingerne.

Rigtig god fornøjelse med meditationsøvelsen – jeg håber den vil kunne give dig et lækkert boost af overskud, så dagen kan gribes an på den mest fantastiske måde.

Nameste!

4.7/5 - (4 votes)

Comments are closed.