Mission 3 liter vand om dagen – 1. uge

Den første uge af min “mission 3 liter vand om dagen” er nu gået – og det har været en blandet fornøjelse – allermest positivt. Det har været svært at få drukket så meget vand på en dag. De første par dage var lidt en kamp. Jeg gik jo fra at drikke under en liter vand om dagen til lige pludselig at skulle tvinge 3 liter ned fra i lørdags af. Jeg fik nærmest den følelse af at ‘drukne’ i vand efter et glas på 330 ml. På 4. dagen blev det meget nemmere og vandet begyndte også at smage bedre. Jeg fik mine gode rutiner og det gjorde det hele meget nemmere, og så længe jeg kommer godt fra start med meget vand om morgenen, så er det faktisk ikke så svært resten af dagen. Jeg starter derfor min morgen med en halv liter vand, og det tror jeg min krop er blevet afhængig af. Torsdag morgen fik jeg i hvert fald ikke taget min halve liter om morgenen – og da kl. var 9 kom den ondeste hovedpine. Så det ser jeg som et positivt tegn, at min krop råber “vagt i gevær” når jeg kommer i underskud.

Jeg er faktisk også begyndt at oparbejde en rigtig god vane. Man siger jo, som jeg også nævnte i min første artikel omkring dette projekt, at følelsen af at være tørstig er den samme som sult-følelsen – og derfor indtager man tit unødvendige mellemmåltider. Så når jeg har været sulten/sukkersulten uden for de normale spisetider, så har jeg været rigtig god til at drikke en halv liter vand, for så efterfølgende at mærke efter om trangen til mad/sukker stadig var der. Og efter en halv liter vand, har jeg faktisk hver gang glemt, at jeg havde lyst til et mellemmåltid. Virkelig fantastisk 🙂 så hvis der sidder andre, som er mellemmåltids-afhæninge, så kan det anbefales, at drikke noget vand i stedet for at tage en mælkesnitte eller dét der er værre (hvis der findes noget værre…) for i mange tilfælde kunne det blot være kroppen som spørger efter vand.

Her efter blot en uge, er antallet af hovedpiner også svundet – jeg har kun oplevet at få hovedpine den ene gang, hvor jeg glemte at drikke vand om morgenen. Derudover har den første uge også beriget mig med, at min ellers konstant tørre overlæbe er gået hen og blevet normalt – den hverken hæver eller er tør mere….eller det var først i går, at den var rigtig god igen, og det er så rart. Nu kan jeg spise, grine og snakke uden at jeg føler en smerte, som om den nærmest flækker midt over. Bonus – virkelig meget bonus! Derudover er jeg heller ikke så træt mere, som jeg oplevede før – jeg føler mig mere frisk og let i hovedet.

Jeg synes selv, at det er en rigtig god start – og at der allerede den første uge er sket så mange positive ændringer. Planen var oprindeligt, at jeg ville ligge et billede ud hver uge, men da forandringer ikke er så synlige på mit udseende, udover mine tørre læber, nøjes jeg med mit startbillede fra første artikel og et slutbillede, når der er gået de 4 uger.

Jeg er i øvrigt rigtig glad for at have fået følgeskab af flere, som har læst min blog – hvor føler jeg mig bare privilegeret over, at jeg kan inspirere til at kunne ændre på nogle vaner. Og denne vane med at holde sig hydreret dagen lang, har virkelig allerede gjort en forskel for mig efter den første uge.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*