Når man prioriterer sig selv….


Her for et par uger siden havde jeg fornøjelsen af at blive 33 år. Ikke en alder der lyder videre eksotisk eller i den forstand prangende, men det er det alligevel for mig – især fordi mit lykketal 3. Så det kan kun blive et godt år. Året er faktisk allerede startet over al forventning, jeg fik nemlig en gave som har og vil få en helt særlig betydning for mig. Min fødselsdagsgave indeholder nemlig en god portion ro, mange dybe indåndinger (og udåndinger), bunker af kærlighed til min egen krop og allerbedst dét at give slip på hjertet, give slip på hovedet og ikke mindst give slip på fornuften. Jeg har fået et månedskort til yoga-timer – og jeg elsker det!

Som tidligere cykelrytter, håndboldspiller, pole-fitness-udøver, svømmer og (flere griner nok, når jeg siger..) fodboldspiller, har jeg altid haft en idé om, at de sportsgrene som ville kunne fastholde mig, skulle være energifyldte og fysisk krævende. Men nu har stormen lagt sig, og det betydningsfulde er nu at finde ro og balance imellem min krop og mit sind. Det kommer egentlig ikke bag på mig. Når man som person er verdensmester i at kræve alt for meget af sig selv og tilmed tage tonsvis af byrder og bekymringer på skuldrene, så giver det rigtig god mening, at man på et tidspunkt bliver nødt til at trykke på “stop-knappen”. Det er lige præcis dét jeg gør nu – jeg prioriterer mig selv 100%, når jeg sidder til en yoga-time to gange om ugen. Og det tror jeg egentlig er den bedste gave man give sig selv – næstefter at føde sine overdrevet lækre unger, selvfølgelig :0)

Jeg vil faktisk sige, at inden jeg startede til yoga, havde jeg absolut ingen idé om, hvad det handlede om. Egentlig troede jeg det grundlæggende i yoga var at øge smidigheden. Smidigheden har jeg fra pole-fitness, så hvad skulle jeg egentlig med den? Men nu ved jeg, at yoga handler om så meget andet end blot smidighed. Med yoga får du trænet hele kroppen, og får skabt en vis ro og balance i sindet. Det er den perfekte afkobling i hverdagen – og den fornyede energi strømmer ind efter en yoga-time. Yoga er virkelig så meget dybere, end blot træning af kroppen. Man får på en eller anden måde skrællet nogle lag af sig selv. Samtidig er hele filosofien bag yoga propfyldt med positivitet, kærlighed til sin krop, indsigt og ikke mindst dét at man lige tuner ind i nuet og ind på sig selv. Hvor tit er det egentlig man husker at spørge sig selv, hvordan man helt reelt har det indeni lige nu?

Lige i øjeblikket træner jeg yoga to gange om ugen og derudover kører jeg nogle øvelser i hverdagen i forhold til vejrtrækningen, for at skabe ro og balance. På kun tre uger er jeg allerede top-afhængig – og ikke mindst nysgerrig efter, hvor yogaen kan tage mig hen.

Masser af kærlighed herfra. Namaste!

yoga

Rate this post

Comments are closed.